17 Ocak 2018 09:52

Barış Vakfı: Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz

Afrin’e yönelik operasyon söylemleriyle ilgili Barış Vakfı tarafından yapılan açıklamada ‘Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz’ denildi.

Paylaş

Barış Vakfı Yönetim Kurulu Afrin’e yönelik operasyon söylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada kresel, ulusal bin bir çeşit plan ve hesapla bölge halklarınının birbirine kırdırıldığı belirtilerek ‘Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz’ denildi.

Afrin’e yönelik  askeri operasyon hazırlıkları bağlamında sarf edilen "Savaş stratejisinde geceler sayısızdır" sözlerinin savaşa ramak kaldığının ilanı olduğu belirtilen açıklamada.: “Bu, bölgemizde, ülkemizde anaların göz yaşının daha fazla akması, daha fazla insanın ölmesi, daha fazla yıkım demektir. Küresel, ulusal bin bir çeşit plan ve hesapla bölge halklarına tek taraflı ve keyfi dayatmalar yapılıyor, birbirine kırdırılıyor.  Savaş kışkırtıcılığı yapılıyor. İnsanlar “ölmek veya öldürmek” tercihine zorlanıyor. Yüzyıl insanlığının bunu kabul etmesi mümkün değildir. Savaş, çatışma sorun çözme yöntemi değildir, olmamalıdır” denildi.

Yapılan kirli planların ve hesapların bozulabileceği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Her ne olursa olsun, sorun çözmenin yöntemi olarak daha fazla diyalog, daha fazla müzakere olmalı. Her hâlükârda sorunun ve konunun muhataplarıyla müzakereyle  ve diyalogla  çözüm aranmalı. Biz barış savunucuları, bu yoldan yüründüğünde geç te olsa, güç te olsa mutlaka sorunlarımıza çözüm bulunacağına ve ülkemizin   geleceğinin daha fazla güvende olacağına inanıyoruz. Savaşın kazananı barışın kaybedeni olmaz. Başta sorumlu mevkideki yöneticilerimiz olmak üzere herkesi,  daha fazla geç olmadan savaş tehlikesini  sağduyuyla aşmak için bir olmaya, birlikte hareket etmeye ve bütün tarafları keyfiliğe, dayatmalara, tek taraflı davranışa son vermeye davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Ali Birand mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

'Çocukların güvenli ve nitelikli eğitim hakkı gasbediliyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...