Yol-İş taşeron karayolu işçileri için kadro istedi

Yol-İş Sendikası düzenlediği basın açıklaması ile karayollarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi. 

17 Ocak 2018 08:19
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ocak 2018 11:16
Paylaş

Yol-İş Sendikası'nın İzmir Şubesi düzenlediği basın açıklaması ile karayollarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan on binlerce taşeron işçi ihalelerinin 'anahtar teslim' adı altında yapılmasından kaynaklı hükümetin son kadro düzenlemesinden faydalanamadı. İşçilerin üyesi olduğu Yol-İş Sendikası'nın İzmir Şubesi ise yaptığı açıklama kadronun içeriğinin genişletilerek taşeron karayolu işçilerinin de kadroya geçirilmesini talep etti. 

2. Bölge Müdürlüğü önünde sabah vardiyası değişimi öncesinde yapılan açıklamaya çevre illerden taşeron işçilerin yanı sıra Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Türk İş'e bağlı sendikaların temsilcileri de katıldı. Açıklamada 'İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok', 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak' ve 'Direne Direne Kazanacağız' sloganları atıldı. 

İşçilere açıklamada bulunan Şube Başkanı Çoşkun İz, basın açıklamasını AKP İzmir İl Binası önünde yapmak istediklerini ancak OHAL nedeniyle yapamadıklarının bilgisini verdi. Yol-İş Sendikası olarak 2010 yılından beri taşerona karşı mücadele verdiklerini hatırlatan İz karayollarındaki taşeron işçilerin asıl işi yaptığını ve kadrounun hakları olduğunu belirtti. 

İŞÇİLERDEN DİLEKÇE TOPLANDI

Kadro için mücadele vermeye devam edeceklerini ifade eden İz karayolu işçileri için Cumhurbaşkanı ve hükümetten gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. İşçilerin hazırladıkları dilekçeleri AKP'ye vereceklerini belirten İz, taşeron işçilerine kadronun ayrımsız bir şekilde verilmesi gerektiğini de dile getirdi. 

'KADRO TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da hükümetten düzenleme beklediklerini belirtti. Yıldırım "Kadro için yola çıktık. Hakkımız olanı istiyoruz. Haklıyız kazanacağız. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Daha da büyüteceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dink cinayeti 11. yılında: Cinayet kararını verenler kim?

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...