Canan Kaftancıoğlu il başkanlığı görevini devraldı

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevinin başına geçti ve hakkındaki karalamalar ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

17 Ocak 2018 08:37
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ocak 2018 10:56
Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat’tan devraldı. Devir  teslim töreninde konuşan Kaftancıoğlu, “Genel başkanımızın başlattığı yürüyüşün  İstanbul’da nasıl vücut bulduğunu ve nasıl sonuç alacağını biliyorlar. Bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar” dedi.  Kaftancıoğlu “Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular” ifadelerini kullandı. Törende konuşan Canpolat da, “Seçildiği günden beri dışarıda linç girişimiyle karşı karşıya kalan il başkanımız ve ailesinin yanındayız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu CHP il binasında hem iddialara yanıt verdi hem de başkanlık görevini Cemal Canpolat’tan aldı. Kaftancıoğlu ise, “39 ilçede ayağa kalkacağız bunu görüyorlar ve bu yüzden korkuyorlar. Genel başkanımızın başlattığı yürüyüşün  İstanbul’da nasıl vücut bulduğunu ve nasıl sonuç alacağını biliyorlar ve bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar” diye konuştu. Kaftancıoğlu “Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır” dedi. 

HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Tören sonrası hakkındaki iddialarla ilgili de basın toplantısı düzenleyen Kaftancıoğlu, eşinin paylaştığı yemek fotoğrafıyla ilgili konuştu. Kaftancıoğlu, “Benim durduğum  ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çerçevesinde neyle mücadele ettiğidir. Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var. Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Eşimin haram dışında ne yediğine karışmam”

FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ DE TEŞHİR EDİLDİ!

Kaftancıoğlu, eşi tarafından gönderilen eylemciye benzetilen tweete ise “ Sevgili eşimle gayet neşeli sosyal medya atışmalarımız meşhurdur. Bu çirkin ötesi saldırının en güzel yanı, yarı yaşımda birine benzetilmiş olmam.  Benim olmadığım gayet aşikar ve şakacı. Bundan medet umulan bir Türkiye siyaset iklimine gelmiş bulunuyoruz. Bu kişi kimdir nedir bilmiyorum. Bu kişinin teşhir edilerek haklarının da gasbedildiğine dikkat çekiyorum” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ’A SELAM SÖYLÜYORUM

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile çekilen fotoğrafını da gösteren Kaftancıoğlu, “Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Halkın iradesi ile seçilmiş Selahattin Demirtaş’a selam söylüyorum” dedi.

BİR FOTOĞRAF İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Gezi ile ilgili olarak söylediğim her şeyin arkasındayım. Bir tanesi hariç. Gezi direnişi sayesinde hepiniz gibi ben de bir sürü sosyal medya paylaşımı yaptım. Orada gözümden kaçmış bir şey var. Hepimiz insanız, hepimiz hata yaparız. Orada yaptığım hatayı özür dileyerek paylaşmak istiyorum. Ben sayın Erdoğan’ın annesine küfür olan bir duvar yazısını da paylaşmışım. Bizim için anne olmak ve annelik kutsaldır. Ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi Erdoğan’ın annesine de bir şey dedirtmem. Sayın Erdoğan’dan özür dilerim. Ama anneleri de meydanlarda yuhalatmayalım, ‘Ananı da al git’ demeyelim.

Kaftancıoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Ahmet Şık nasıl terörist olarak içeride yatıyorsa. Benim için de gurur vericidir” dedi.

KOCASAKAL’A YANIT

CHP Genel Başkanlığına aday olan Ümit Kocasakal’ın eleştirilerine de yanıt veren Kaftancıoğlu, “ Mustafa Kemal’in kurduğu partide kadın bir il başkanı olduysam burada Atatürk’ün payı vardır” dedi.

Canan Kaftancıoğlu
Canan Kaftancıoğlu

NOTLAR....

* Devir teslim töreni sırasında il başkanlığı önünde toplanan çok sayıda partili ve kadın kuruluşlarının temsilcileri Kaftancıoğlu’ya destek verdi. İl Binasından da Haluk Levent’in seslendirdiği İzmir Marşı çalındı.

* Kaftancıoğlu hakkındaki iddialara ilişkin verdiği yanıtlardan sonra kendisine destek ve dayanışma gösteren CHP’lilere il binasının bulunduğu bankalar caddesinde parti otobüsü üzerinden hitap etti. 

* Kaftancıoğlu kalabalığa hitabında örgütlü bir kötülükle karşı karşıya olduklarını belirterek, yapacakları çalışmalarda parti ayrımı gözetmeksizin herkesi kucaklayan bir anlayışla hareket etmelerini istedi. Kaftancıoğlu’ya destek için gelenlerin çok olması nedeniyle cadde, araç trafiğine kapandı. Binin üzerinde bir kitle vardı.

* Açıklama sırasında sık sık ‘hak, hukuk, adalet’ sloganı, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ ‘İstanbul’un umudu Kaftancıoğlu’ sloganları atıldı.

Canan Kaftancıoğlu

NE OLMUŞTU?

İstanbul Başsavcılığı, seçilmesinin üzerinden 24 saat geçmeden ihbar üzerine Twitter paylaşımları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında söz konusu mesajları ekrana yansıtıp CHP’li Başkanı “Normalde, Taksim’in arka sokağında marjinal bir derneğin başında olması gereken bu tipleri siyasi partinin başına koyduğunuzda işte böyle bir durum ortaya çıkıyor” sözleriyle hedef almıştı.
Kaftancıoğlu, Erdoğan’a “Hedef göstermesi içinde bulunduğu durumun acziyetini göstermesi açısından manidardır” diye yanıt vermişti.

Canan Kaftancıoğlu

 

FİGEN YÜKSEKDAĞ: LİNÇ POLİTİKASI TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN ÜRÜNÜDÜR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden yeni seçilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için dayanışma mesajı gönderdi. 

Yüksekdağ'ın gönderdiği mesaj şöyle: "Sayın Canan Kaftancıoğlu’nu göreve seçilmesi dolayısıyla kutluyor, görevinde başarılar diliyorum. Bu tüm kadınların başarısı ve kazanımıdır. Kaftancıoğlu’nun çalışmalarının, kadın mücadelesine de değerli katkılar sunacağına inanıyorum. Kaftancıoğlu’na yönelik geliştirilen linç kampanyası, kadın ve insan hakları mücadelesinin başarısı karşısındaki korku ve tahammülsüzlüğünün ürünüdür. Ama kadınlar bu çirkin saldırılar karşısında direnecek güce ve başaracak kararlılığa sahiptir. İnsan hakları mücadelesinden gelmiş bir siyasetçi, Türkiye’deki hak ve özgürlükler mücadelesinin başarı çıtasını yükseltecektir. Sevgili Canan Kaftancıoğlu’nun haklıların ve mağdurların gücünü en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, kendisine dayanışma duygularımı iletiyorum.” (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Emrah Serbes davasında bilirkişi raporu hazırlandı

SONRAKİ HABER

Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa