17 Ocak 2018 05:23

Erdoğan 5 Şubat'ta Papa'yı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko‘yu 5 Şubat tarihinde Vatikan’da ziyaret edecek. Gündemin Kudüs olması bekleniyor.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko‘yu 5 Şubat tarihinde Vatikan’da ziyaret edecek.

DW Türkçe'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko'nun davetlisi olarak 5 Şubat tarihinde Vatikan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Vatikan, buluşmanın olağan olduğu üzere Papa'nın resmi ikametgâhı olan Apostolik Saray'ın kütüphanesinde gerçekleşeceğini doğruladı. Görüşmede Kudüs konusunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı Papa Francesco’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini ziyaret etmesinden memnuniyet duyacağını söylediğini aktarıp “Ben Papa’nın yeni yılını kutladım. O da bana, Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) kendisini ziyaret etmesini beklediğini ve bundan memnuniyet duyacağını söyledi. Biz de buna sevindiğimizi söyledik” demişti.

Büyükelçi Mehmet Paçacı, bu ziyaret konusunda girişimlere başlanıp başlanmadığına ilişkin bir soruya da, “Tarih belirleme konusunda bir çalışmamız var. İki taraf da bu ziyaretin olmasını istiyor. Ancak henüz tarih belli değil” diye karşılık vermişti. Paçacı, bu ziyaretin en yakın zamanda gerçekleşeceğini de eklemişti..

Erdoğan 1959 yılından bu yana Papa'yı Vatikan'da ziyaret eden ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olacak. Daha önce 11 Haziran 1959 tarihinde dönemin cumhurbaşkanı Celal Bayar, Papa XXIII. Ioannes'i Vatikan'da ziyaret etmişti.

Vatikan ile Türkiye arasında ilişkiler 1960 yılında, Papa XXIII. Ioannes döneminde tam diplomatik ilişkiler seviyesine yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Françesko'yu Kasım 2014'te Ankara'da ağırlamıştı. 2015 yılında Ermenistan'ı ziyaret eden Papa Françesko'nun 1915 yılında yaşanan olayları soykırım olarak tanıması iki ülke arasında diplomatik kriz yaratmıştı. Türkiye tepki olarak Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yı istişarelerde bulunmak için geri çağırmış, Paçacı 2016 yılında tekrar görevine dönmüştü. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Brezilyalı efsane Ronaldinho futbolu bıraktı

SONRAKİ HABER

Ahmet Türk'e saldırıyı kınayanlar 7 yıldır yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...