17 Ocak 2018 04:58

Brezilyalı efsane Ronaldinho futbolu bıraktı

Futbol tarihine damgasını vuran Ronaldinho futbolu bıraktı. Ronaldinho'nun abisi emekliliği doğruladı ve büyük bir vedaya hazırlandıklarını söyledi.

Paylaş

Futbol dünyasının gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden biri olarak gösterilen, Ronaldinho veda etti. 37 yaşındaki Brezilyalı Ronaldinho'nun ayrılığını menajerliğini yapan kardeşi Roberto Assis açıkladı.

Ronaldinho'nun abisi Roberto Asis, Ronaldinho'nun vedasıyla ilgili, O Globo'ya açıklamalarda bulundu. Asis konuyla ilişkin; ' O futbolu bıraktı.Ona güzel bir veda yapalım. Brezilya, Avrupa ve Asya'da organizasyonlar yapacağız. Brezilya Milli Takımı ile de çalışacağız.Nike bu projede bizimle birlikte olacak, ancak detaylar henüz belli değil. Şimdilik bir çalışma programı ayarılıyoruz. 10 yıldır Barcelona'nın elçisi. 3 organizasyon belirlendi. Bunlardan ilki 1 Mart'ta Meksika'da olacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Brezilyalı efsanenin, sağcı siyasetlerle flört halinde olduğu ve ülkesinde sağcı Patriota partisinden Minas Gerais eyalet seçimlerine gireceğini açıklanmıştı.

Kariyerinde birçok başarılı elde eden Ronaldinho son olarak ülkesinde Fluminense forması giydi. Ronaldinho'nun kariyerinde 2 La Liga, 1 Serie A, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Dünya Kupası, 1 Copa America, 1 Libertadores şampiyonluğu bulunuyor. Yıldız isim bir kez da Ballon d'Or ödülüne layık görüldü.

 

ÖNCEKİ HABER

Wikipedia yetkilisi: Türkiye'de erişim neden hâlâ engelli?

SONRAKİ HABER

Erdoğan 5 Şubat'ta Papa'yı ziyaret edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...