17 Ocak 2018 01:05

İzmir Büyükşehir Belediyesinde ihale inadı

Yeterli işçisi ve ekipmanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ağaç budama ve bakım işini taşeron şirketlere vermek için ihaleye çıkıyor.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Hükümetin son kadro düzenlemesi ile birlikte belediyelerde çalışan taşeron işçilerinin belediye şirketlerine aktarılma süreci başlamasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi işçileri tarafından yapılan işleri taşeron şirketlere vermek için ihaleye çıkmayı sürdürüyor. Son olarak yeşil alanların bakımı için yeniden hizmet alımına gidilecek.

31 Ocak’ta yapılacak hizmet alım ihalesine göre Büyükşehir Belediyesi, bugüne dek kendi işçileri ve araçları ile yürüttüğü ağaçların budanması ve bakımı işini yaklaşık bir yıl boyunca taşeron firmaya devredecek. İhale, kent merkezindeki yol, refüj, bulvar, cadde, park ve rekreasyon alanları ile ağaçlandırma sahalarını kapsıyor. İhale araç kiralamanın yanı sıra işçi çalıştırmayı da kapsıyor. Bürokratlar şirketlere işçi alımı yerine işleri şirketlere vermeyi tercih ediyor. 

‘YETERLİ EKİPMAN VE İŞÇİ VAR’

Mevcut işleri yapan İZENERJİ işçileri arasında örgütlü DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Belediyenin ihaleye çıkartacağı işi senelerdir biz yapıyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeşil alanların bakımı için yeterli sayıda işçisi,  araç, gereç, ekipmanı mevcut. Doğrusu bu kararı biz de anlayamadık. Belediyenin bu işi yapacak yetkin personeli varken, işi neden ısrarla taşerona vermek istiyor? Aynı şeyi araç bakımları ve tramvay hattındaki yeşil alanların bakımı ile metropoldeki yeşil alanların bakımı için de yaptılar” dedi. 

'İŞÇİ ALMAK VARKEN NEDEN?​’

Belediye eliyle taşerona iş alanı yaratıldığını ifade eden Yıldız şunları söyledi: “İktidar taşeronu kaldırdım derken, belediye taşerona iş veriyor. Bu nasıl mantıktır? Bu ihale doğru değildir. Belediyenin bu kararından vazgeçmesini diliyoruz. Belediye şirketi eliyle ve mevcut personelle bu işi yapmak varken, neden üstüne para verip taşeron çalıştıracaklar? Maalesef son dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesinde bir taşeron politikası uygulandığını görüyoruz. Taşeron ölüm demektir diye defalarca söyledik. Umarız Büyükşehir Belediyesi bu hatasından acilen döner.”

ÖNCEKİ HABER

Maviş İplik'te e-devlet şifresini vermeyenler işten atılıyor

SONRAKİ HABER

OHAL sermaye için güvence oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...