12 Ağustos 2012 13:01

Mücadeleyi büyütme çağrısı

Venezuela Caracas’ta gerçekleşen 23. Uluslararası Gençlik Kampı 10 ağustos günü kamp katılımcılarının şehir merkezinde düzenlediği yürüyüşle sona erdi. 4-11 ağustos tarihleri arasında bir araya gelen 14 ülkeden 300 genç derinleşen kapitalizm ve baskıcı yönetimlere karşı ülkelerinin değerlendirmesini yapa

Mücadeleyi büyütme çağrısı
Paylaş

CJAA KURULUŞUNU İLAN ETTİ

Kampın son gecesinde Venezuela Antifaşist, Antiemperyalist Gençlik Birliği (CJAA) kuruluşunu ilan etti. CJAA üyeleri bu kamptan aldıkları güçle demokratik bağımsız ve sosyalist bir Venezuela için mücadeleyi yükselteceklerini, geleceğin sosyalist Venezuela’sını yaratmak için mücadele edecek bir gençlik örgütünün fitilini yaktıklarını açıkladılar.

DEKLARASYON COŞKUYLA KARŞILANDI

Ayrıca kampın son gecesi Uluslararası Marksist-Leninist gençlik örgütlerinin tamamı deklarasyonu açıklamak üzere sahne alarak birlik ve mücadele mesajları verdi. Örgütler, hazırladıkları ortak deklarasyonda parasız, bilimsel, anadilde eğitim talepleri ve tutuklu öğrencilerin serbest bırakılması için mücadele, doğanın özelleştirilmesine karşı mücadele, faşist baskıcı yönetmelere karşı enternasyonal birlik, dünya ülkelerine yapılan emperyalist müdahalelere karşı enternasyonal dayanışma, derinleşen kapitalizme karşı mücadeleyi yükseltme, dünya halklarının barınma, ulaşım ve sağlık hakları için mücadeleyi yükselteme kararlarını açıkladı. Deklarasyon kararları salondaki gençlerin dakikalarca boyunca attıkları sloganlarla ve büyük bir coşkuyla karşılandı.

ŞEHİR MERKEZİNDE YÜRÜYÜŞ

10 ağustos sabahı bir araya gelen kamp katılımcıları şehir merkezine yaptıkları yürüyüşle yayınladıkları deklarasyonu kamuoyunla paylaştılar. Deklarasyonda ezilen halkların mücadelesini selamlanırken, emperyalist hükümetlerin savaş politikaları ve baskıcı iktidarlara karşı dünya gençliğine mücadele çağrısı yapıldı. İşçi sınıfına, sınıfın gençliğine ve geleceğe yönelmiş saldırılar karşısında işçi ve emekçilerin ezilen halkların ve gençliğin mücadelesinin birleştirilmesi, tüm dünyada burjuvazinin örgütlemeye çalıştığı ırkçılığa ve gericiliğe karşı emek, demokrasi ve özgürlük cephesinin geliştirilmesine vurgu yapıldı. Kamp,dünya gençleri bilimsel sosyalizm mücadelesinin yükseltilmesi ve neo liberal politikalara ve faşist baskılara karşı gençliğin enternasyonal dayanışmasının bu kampın yarattığı birikimle güçlendirilmesi kararlılığıyla son buldu. (Caracas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim uçağı Marmara'ya düştü

SONRAKİ HABER

İstiklal boşaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...