Almanya’da metal işçilerinin uyarı grevleri sürüyor

Almanya’da yüzde 6 ücret artışı ve haftalık çalışma süresinin 35 saate düşürülmesini isteyen metal işçilerinin uyarı grevleri devam ediyor.

16 Ocak 2018 17:35
Paylaş

Almanya’da IG-Metall üyesi metal işçilerinin uyarı grevleri devam ediyor. Patronlarca kabul edilmeyen ücret artışı ve çalışma saatleri talepleri nedeniyle eylemler düzenleyen metal işçileri uyarı grevlerinin sonuç vermemesi durumunda greve çıkacak.

Sindelfingen'deki Mercedes Benz fabrikasında çalışan yaklaşık bin işçi de çalışma koşullarının düzeltilmesi için eylem yaptı. İşçiler, talepleri ay sonuna kadar karşılanmazsa greve çıkacaklarını açıkladı.

Seslerini çaldıkları davullarla Mercedes patronuna duyurmaya çalışan işçiler adına IG-Metall Bölge Temsilcisi Roman Zitzelsberger açıklama yaptı. Zitzelsberger, yüzde 6’lık ücret artışı ve çocuk ve yaşlılara bakmakla yükümlü işçiler için haftalık mesai saatinin 28’e düşürülmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Zitzelsberger, 24 Ocak'ta patronla gerçekleştirilecek müzakerelerden sonuç çıkmaması durumunda daha etkili eylemlerin hayata geçirileceği uyarısında bulundu.

SİEMENS İŞÇİLERİ İNSANCA ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÜCRET İSTEDİ

Siemens işçileri de 2 haftadır devam eden uyarı grevleri çerçevesinde Berlin’deki fabrika önünde eylem düzenledi. Yüzlerce metal işçisine fabrikada çalışan mühendisler de destek verdi.

Eylemde açıklama yapan IG-Metall temsilcisi Regina Katerndahl, işçilerin insanca yaşanabilecek bir yaşam için daha fazla ücrete ihtiyaç duyduğunu patrona göstermek için eylem düzenlediklerini ifade etti.

Almanya’da 2,5 milyon metal işçisini temsil eden IG-Metall, örgütlü bulunduğu fabrikalarda yüzde 6’lık ücret artışı ve haftalık çalışma süresinin yaşlı ve çocuk bakımı yapmak zorunda kalan işçiler için 28 saate; normal işçiler için de 35 saate düşürülmesini talep ediyor. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Tütün tarlasından kayak ve heykel derslerine

SONRAKİ HABER

Erdoğan, NATO Genel Sekreteriyle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...