16 Ocak 2018 13:30

Netanyahu: Abbas bize hizmet ediyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kendisinin siyasi hedeflerine Mahmut Abbas’tan yardım eden bir açıklama geldiğini söyledi.

Paylaş

ABD’nin Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanımasına karşı “İsrail’le Oslo dahil tüm anlaşmaları reddederiz” diyen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, bu kez “Oslo Anlaşmalarını İsrail’in öldürdüğünü” dile getirdi. Hindistan’ı ziyaret etmekte olan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise kendisinin siyasi hedeflerine Abbas’tan yardım eden bir açıklama geldiğini söyledi. Netanyahu, “Abbas’ın konuşması bizim siyasi amaçlarımıza her şeyden çok hizmet ediyor” dedi.

İsrail Başbakanı, “Ebu Mazin’in (Abbas) söylediklerini işittim. Nihayet maskeyi indirdi ve uzun yıllardır anlatmaya çalıştığım basit gerçeği gün yüzüne çıkardı. O da Filistinlilerle aramızdaki çekişmenin tarihi arka planında Filistinlilerin, sınırları ne olursa olsun Yahudi halkının devletini tanımayı reddetmesinin olduğu. Abbas’ın konuşmasının hem üslubu hem de içeriği bizim gerçeği göstermemize yardımcı oluyor. Bu, bizim siyasi amaçlarımıza her şeyden çok hizmet ediyor. Abbas, açıkladığı son tutumunu değiştirmedikçe barış olmayacak” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te işçilere karşı patron-rakip sendika iş birliği

SONRAKİ HABER

Savcılık, Garzan Mezarlığı'yla ilgili ailelerle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...