16 Ocak 2018 12:21

Artvinliler 40 bin imzayla Mecliste

Artvinliler, topladıkları yaklaşık 40 bin imzayı Meclis'e sunarak, yaşam hakkını sonlandırmaya çalışan uygulamaların iptal edilmesini istedi.

Paylaş

Yeşil Artvin Derneği ve çevre dostları Artvin’de halkın ve tüm canlıların yaşam hakkını elinden almaya çalışan uygulamaların son bulması ve Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine son verilmesi için topladıkları imzaları teslim etmek üzere Meclise geldi. Artvin’den topladıkları yaklaşık 40 bin imzayı Meclise sunan Artvinlilere, Ankara’dan çevre dostları da destek verdi. Meclis önünde basın açıklaması yapılmasına izin verilmemesi üzerine Meclise giren grup, imzaları Meclis Başkan Vekili Yaşar Tüzün’e teslim etti. Grup daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP, MHP ve HDP gruplarıyla görüşmelerinin ardından Mecliste milletvekilleriyle açıklama yaptı. HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu ve Diyarbakır Milletvekili  Sibel Yiğitalp’le bir araya gelen platform üyeleri, Artvin’de yaşanan gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

‘MADENLER ARTVİN’İ YAŞANMAZ HALE GETİRECEK’

Artvinliler,  Cerattepe yanında son zamanlarda verilen yüzlerce yeni maden ruhsatlarına dikkat çekerek, madenlerin Artvin’i yaşanması mümkün olmayan bir kent haline getireceğini belirtiyorlar. Maden işletmeleri, taş ocakları, HES’ler ve yeşil yol gibi doğayı tahrip eden çalışmaların Artvin’de sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını tehdit ettiğini vurgulayan çevre dostlarının talebi, Artvin’de halkın ve tüm canlıların yaşam hakkını elinden almaya çalışan uygulamaların son bulması ve Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine derhal son verilmesi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batman'daki istismar davasında tüm sanıklar tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçileri: Ücretleri ödeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...