16 Ocak 2018 12:18

Batman'daki istismar davasında tüm sanıklar tahliye edildi

Batman’da 14 yaşındaki çocuğun sistematik cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili davada tutuklu bulunan iki sanık da tahliye edildi.

Paylaş

Batman’da 14 yaşındaki G’yi sistematik cinsel istismara maruz bırakan 2’si tutuklu 5 sanığın “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve fuhşa zorlanması” suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması Batman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşmaya, Batman Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu avukatları, sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklardan Şakir A. hasta olduğu iddiasıyla katılmazken, diğer sanıkların duruşmaya takım elbise ve kravat takarak katılması dikkat çekti. 

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tanık S, ifadesinde, G’nin sanık Yıldız Ç’nin yanında, kuaförde çalıştığını, Yıldız Ç. tarafından erkeklerle evlerde ve kafelerde görüştürüldüğünü söyleyerek, “G, bana Yıldız’ın kendisine şantaj yaptığını söylemişti. Yıldız, G’ye elinde fotoğrafları ve videolarının olduğunu söyleyerek şantaj yapıyormuş. Yıldız, G’nin ailesinden korktuğunu biliyordu. Bu fotoğrafları ve videoları ailesine gösterse ya Yıldız ile kavga ederlerdi ya da G’ye zarar verirlerdi. G. bundan korkuyordu” şeklinde ifade verdi.

BARO KARARA İTİRAZ EDECEK

Duruşmada söz alan G’nin Avukatı Sibel Göksoy, sanıkların suçlarının sabit olduğunu belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Vekili, Avukat Latif Kutlu ise “Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını talep ederiz” dedi. 

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına davaya katılan Avukat Kübra Demir de, “Sanıkların atılı suçu işlediklerine dair HTS kayıtları da dahil olmak üzere birçok delil vardır. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını talep ederiz” ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yıldız Ç. ve Eflatun E’nin “adli kontrol” uygulaması ve “yurt dışına çıkış yasağı” koşuluyla tahliyesine karar verdi. Duruşma 26 Mart’a ertelendi. 

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları karara itiraz edeceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Batman’da 14 yaşındaki G’nin, yanında çalıştığı Yıldız Ç. tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Çocuğun beyanının yanı sıra tanık beyanları, telefon incelemeleri ve HTS kayıtlarına göre kimliği ve suçu tespit edilen Yıldız Ç. (45), Eflatun E. (53), Mehmet Şakir A. (56), Heves T. (49) ve K.T. (50) isimli 5 şahıs geçtiğimiz 17 Nisan’da tutuklanmıştı. K.T. soruşturma aşamasında, Heves T. ve Mehmet Şakir A. ise 20 Kasım’daki ilk duruşmada tahliye edilmişti. Önceki gün görülen ikinci duruşmada verilen tahliye kararı ile, tüm sanıklar tahliye edilmiş oldu. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hapşırırken kendini tuttu, boğazı yırtıldı

SONRAKİ HABER

Artvinliler 40 bin imzayla Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...