16 Ocak 2018 07:30

Tutal: Kimsenin ihraç gerekçesi bilinmiyor

Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı İsmail Tutal, ihraçların hukuksuzluğuna dikkat çekerek, 'Arkadaşlarımızın hiçbiri kendi ihraç gerekçesini bilmiyor' dedi.

Paylaş

Ali GÜZEL 
Urfa 

Urfa’da 686 sayılı KHK ile 1 yıl önce görevinden ihraç edilen öğretmen Semih Babacan, son KHK ile işine tekrar iade edildi. Babacan, göreve iade yazısını almaya işsiz kaldığında yaptığı oto tamirciliği elbiseleriyle gitti. Babacan’ın göreve iadesini Evrensel’e değerlendiren Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı İsmail Tutal, yaşanan ihraçların hukuksuz olduğunu dile getirerek, “Arkadaşlarımızın hiçbiri kendi ihraç gerekçesini bilmiyor” dedi.

Urfa’da görev yapan 30 yaşındaki öğretmen Semih Babacan, 7 Şubat 2017’de görevinden ihraç edildiğini internette yayınlanan listeden öğrendi. “Neden ihraç edildiğimi bilmiyorum” diyerek sebebini öğrenmeye çalıştı. Bunun için de başvurmadığı yer neredeyse kalmadı. Eğitim Sen üyesi Babacan, tüm girişimlerinin sonucunda telefonunda ByLock olduğu gerekçesiyle ihraç edildiğini öğrendi. “Bu işte bir terslik var. Benim FETÖ ile bir ilgim yok” diyerek itiraz etti. Ancak bir sonuç alamadı. Bunun üzerine evli olan Babacan, kayınbabasının oto tamirci dükkânında çırak olarak işe başladı. Türlü zorluklarla karşılaşan Babacan’ın yaklaşık bir yol sonra suçsuz olduğu anlaşılarak yine bir KHK ile 12 Ocak 2018’de görevine tekrar iade edildi.“Ben emekçiyim ve hep emekten yana oldum” diyen Babacan, tepkisini ortaya koymak için göreve iade belgesini almaya oto tamirciliği yaptığı iş elbiseleriyle gitti.

İsmail Tutal
Semih Babacan​​​​​​

‘İHRAÇLAR HUKUKSUZ’

Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı İsmail Tutal, Babacan’ın görevine yeniden iade edilmesini Evrensel’e değerlendirdi. Eğitim Sen üyesi bin 601 eğitimcinin görevinden ihraç edildiğini bunlardan  bunladan bilgisi veren Tutal, “Fakat bu arkadaşlarımızın hiçbiri kendi ihraç gerekçesini bilmiyor” dedi. eğitim emekçilerinin hukuksuz bir şekilde gece yarısı çıkartılan KHK ile işten atıldığını belirten Tutal, “Bu süreç tamamen hukuk dışı. Biz zaman zaman şu anda 82 darbe Anayasasıyla halen hak arama yoluna gidiyoruz. Kaldı ki, şu anda 82 Anayasası dahi yok, tamamen OHAL ile yönetiliyoruz. Biz suç işlemedik ve bunu bir gün mutlaka ortaya koyacağız” diye konuştu. 

Ülke genelinde ihraç edilen 40 bin eğitimciden bin 601’i Eğitim Sen üyesiyken, Urfa’da ihraç edilen yaklaşık 800 eğitimciden 59’u Eğitim Sen üyesi. Bunlardan görevine iade edilen ilk Eğitim Senli ise Semih Babacan oldu. Babacan, bir yıl aradan sonra geçtiğimiz Pazartesi günü yeniden görevinin başına döndü. 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem davasında toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den savaşa destek: Afrin temizlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...