13 Ağustos 2012 12:21

Antep işçileri bizleri de heyecanlandırdı

Antep’te işçilerin temmuz zamlarına karşı başlattığı mücadeleyi Evrensel gazetesinden öğrendik. İşçilerin birliklerini sağlayarak zamlar için toplu iş bırakmaları Çorlu’da çalışan biz tekstil işçilerini de heyecanlandırdı. Benim çalıştığım fabrikada da işçi arkadaşlar bizde aynısını yapma

Antep işçileri bizleri de heyecanlandırdı
Paylaş
Çorlu’dan Bir Tekstil İşçisi

Antep’te işçilerin temmuz zamlarına karşı başlattığı mücadeleyi Evrensel gazetesinden öğrendik. İşçilerin birliklerini sağlayarak zamlar için toplu iş bırakmaları Çorlu’da çalışan biz tekstil işçilerini de heyecanlandırdı. Benim çalıştığım fabrikada da işçi arkadaşlar bizde aynısını yapmalıyız diye konuşuyor.
Çünkü bizlerde aynı sorunlarla karşı karşıyayız. Düşük ücretle gece gündüz çalışarak doğru dürüst geçinemiyoruz. Bütün sosyal haklarımız elimizden alındı ve insan yerine dahi konulmuyoruz. İşler olduğunda zorla Pazar günleri de çalışırken, işler biraz azaldığında Cumartesi günleri çalıştırılmayıp ücretimiz iyicene düşüyor. Bizim gibi Çorlu’da birçok fabrikanın durumu da aynı.
Bizde aylar önce iyi bir zam yapılacağı söylenerek bir umutla bekliyoruz. Ama Ağustos maaşlarımızı almamıza birkaç gün kalmasına rağmen hiçbir açıklama yoktur. Bizler bir buçuk yıldır zam almıyoruz. Bundan dolayı ücretlerimiz piyasanın da altında ve sorunlarımız gittikçe büyüyor. Oysa fabrikamız sürekli büyüyor. Onun için Antep işçilerinin girişimi bizi heyacanladırıyor.
Haberlerinizi gazeteden okuyan işçiler bizde aynısını yapmalıyız diye kendi içinde tartışıyoruz. Birliğimizi kurarsak aynı yola gireceğiz. Şunu da biliyoruz ki bir fabrika çıksa birçok fabrika peşi sıra çıkacak. İlk kıvılcımı ateşlemek gerekli. Bunun için uğraşıyor ve Antep işçilerinin bunu nasıl başardığını merak ediyoruz.
Çorlu ve Trakya’nın genelinde bir çok fabrikada bir yığın sorun varken, işçilerin hakları tek tek giderken, hayat şartları gittikçe zorlaşırken Antep’teki gibi hiçbir sendikayı yanımızda görmedik. Bundan dolayı benimde işçi arkadaşlarında sendikalara büyük bir güvensizliği var. Bazen Çorlu’da işçi mitingi yapıldığı zaman hiçbir sendikayı yanımızda görmedik. Sadece örgütlenmeye çalıştıkları yerlerle ilgileniyorlar işçilerin geneline bakmıyorlar. Demek ki sadece aidat için örgütleniyorlar. Sendikacıların yaşantısı bizden çok ayrı ve bize yukarıdan bakıyorlar. Onun için de yanlış olsa da “neden paramı yedireyim” anlayışını içindeler. Onun için Antep işçilerinin sendikalara karşı duygusunu anlıyor ama işçilerin mücadele eden sendikalar yaratmaktan başka şansının da olmadığı kanaatindeyim.
Antep işçilerinin eylemini sadece Evrenselden okuyoruz. Bunu işçiler de soruyor. Bazıları helal olsun bu gazeteye derken bazıları da abartıyor bu gazete diyor ama herkes olmasını istiyor. Antep işçilerinin mücadelesi Çorlu’da bizlere güç veriyor ve başarılar diliyorum.

ÖNCEKİ HABER

Koop-İş ziyaretinde silah talebi

SONRAKİ HABER

Antep’te işçilerin birliği patronlara korku saldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa