16 Ocak 2018 05:48

Hafriyat kamyonları can alıyor: 21 ayda 39 kişi öldü

İstanbul’da kuralsız ve denetimsiz çalıştırılan hafriyat kamyonları son 21 ayda 39 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu..

Paylaş

İstanbul’un ortasında kuralsız ve denetimsiz çalıştırılan hafriyat kamyonları can alıyor. Son 21 ayda 39 kişi hafriyat kamyonlarının çarpması sonucu öldü. Kamyonların büyük bölümü İBB’nin işlerini yapan taşeron firmalara ait. 

5 gün önce Kadıköy semt pazarında alışverişten dönen 65 yaşındaki Saime Gündüzoğlu’nun hafriyat kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitirmesi, araçların kontrolsüz ve denetimsiz çalıştırıldıklarını bir kez daha gündeme getirdi. Hafriyat araçlarının büyük bölümünün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) iş yapan taşeron şirketlere ait olması dikkat çekiyor. 
 
12 Mayıs 2016’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda İBB’ye ait hafriyat kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Arslan, hafriyat kamyonlarının işlediği cinayetten dolayı gerçek sorumluların yargılanmadığını söyledi.

'KATİLLERİ BİLİYORUM'

Kızıyla ilgili süren hukuki sürece dikkat çeken Arslan, "İdil'in duruşması uzun bir bilinmezlik halinden sonra başladı. O arada sorumlular aklanmaya, davadan uzak tutulmaya çalışıldı. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi değil, devlet bütün organlarıyla sorumluları aklamaya çalıştı. Sorumlular bilirkişi raporlarında belirlendikten sonra Valilik tarafından korundu. Biz Valiliğin bu kararına da itiraz ettik ve idari mahkemeye başvurduk. İdari mahkeme de tabi ki bir devlet kurumu olduğu için üzerine düşen görevi yaptı. O da Valiliğin kararını onayladı ve bu duruma açıkçası hiç şaşırmıyorum. Çünkü ben katili biliyorum, katil; ne çalışmalardaki harcamaya karar verdikleri alt kademe çalışanları ne de kamyon şoförüdür. Katil İBB ve bunun o dönemki başkanı Kadir Topbaş ile Topbaş'a sorumluluğu veren kişidir" diye konuştu.

'KAMYONLARIN EVLERE GİRMESİ Mİ GEREK?'

Bu duruma ilişkin toplumdaki suskunluğa dikkat çeken Arslan, "Bu olay için kıyamet kopmalı, burada kopmayacaksa ne zaman kopacak" dedi. Arslan, şöyle devam etti: "İstanbullular ses çıkarmak, isyan etmek için kamyonların evlerine girmelerini mi bekliyorlar? İnsanlar bu cinayetleri yeterince politik bulamıyor olabilirler; ama bunlardan İBB ve 'İstanbul'a ihanet ettik' diyen Cumhurbaşkanı sorumludur." 

'İBB ZİHNİYETİ ÖLÜM ÜRETİYOR'

65 yaşındaki Saime Gündüzoğlu’nun hafriyat kamyonlarının son kurbanı olduğunu hatırlatan Arslan, "Bu kazadan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı sorumludur. İBB'nin zihniyeti ölüm üretiyor. Benim kızım trafik kazasında ölmedi, parkta gezerken, orada çocukların gezdirildiği yerde öldü. Bunu bana hiç kimse açıklayamaz" diye belirtti. (İstanbul/MA) 

 {{294468}}

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık hasta tutuklu için yapılan 8 başvuruyu da reddetti

SONRAKİ HABER

Olimpiyat madalyalı atlet Simone Biles de '#MeToo' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...