16 Ocak 2018 04:24
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ocak 2018 20:13

Demirtaş'ın davaları için getirildiği Ankara'da eylem yasağı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın görülecek davaları için getirildiği Ankara'da Valilik her türlü gösteri, eylem ve etkinliği yasakladı.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Ocak'ta görülecek davaları için Sincan Cezaevi’ne getirildi. Sabah saat 8.00 civarında Edirne F Tipi Cezaevi’nden çıkartılan Demirtaş, öğle saatlerinde Sincan Cezaevi’ne giriş yaptı. Demirtaş’ı Sincan Cezaevi Kampüsü 2 No’lu duruşma salonunda yapılacak duruşmalarının saati değiştirilirken, Ankara Valiliği ise başta Sincan Cezaevi Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde her türlü gösteri ve yürüyüşü yasakladı.

SAATLER DEĞİŞTİ

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Demirtaş’ı Sincan Cezaevi Kampüsü 2 No’lu duruşma salonunda yapılacak olan duruşmaların saati de değiştirildi. Daha önce 9.25'te görüleceği açıklanan ilk duruşma saat 14.00’de başlayacak. Davanın konusu, Demirtaş’ın 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşma nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik “hakaret” suçlaması. 
 
Demirtaş’ın ikinci duruşması ise ilk duruşmanın ardından aynı salonda yapılacak. Bu davanın konusu ise, 10 Ekim Barış Mitingi’ne yapılan bombalı saldırının hemen ardından, Demirtaş'ın HDP İstanbul İl Örgütü binasının önünde yaptığı açıklamadaki sözleri nedeniyle “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini aşağılama” suçlaması. 

Demirtaş'ın Ankara Adliyesi 10’uncu ve 25’inci asliye ceza mahkemelerinde görüleceği açıklanan duruşmaları Sincan Cezaevi’nde bulunan duruşma salonuna alındığı açıklanmıştı.

HER TÜRLÜ EYLEM VE ETKİNLİK VALİLİK TARAFINDAN YASAKLANDI

 

Ankara Valiliği, Demirtaş'ın duruşması öncesi başta Sincan Cezaevi Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde her türlü gösteri ve yürüyüşü yasakladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yasağın gerekçesi olarak toplananların “bazı terör örgütleri tarafından suistimal edilerek muhtemel hedef teşkil edeceği, terör örgütleri tarafından, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik eylem yapılabileceği” gösterildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"17 Ocak 2018 tarihinde, başta Sincan Cezaevi/Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde umuma açık alanlarda, kanuna aykırı her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi, anma toplantısı ve bu gibi eylemler, etkinlikler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesine göre ilimiz sınırları içinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. maddesinin k ve m bendi hükümleri doğrultusunda yasaklanmıştır.” (HABER MERKEZİ)  

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da grev hakkını kısıtlayan yasa kabul edildi

SONRAKİ HABER

Afrin gerilimi ile dolar 3.83 lirayı, avro 4.69 lirayı aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...