12 Ağustos 2012 08:40

Adana'da 16'sı çocuk toplam 20 kişi gözaltında

Adana'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarda "KCK yapılanması içerisinde yer almak ve faaliyetlerinde bulunmak" iddiasıyla 16'sı çocuk toplam 20 kişi gözaltına alındı.Adana TEM Şubesi'ne bağlı polisler, 15 Ağustos öncesi Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde bulunan Dağlıoğlu, Şakirpaşa, Gülbahçesi, Bar

Adana'da 16'sı çocuk toplam 20 kişi gözaltında
Paylaş


Adana TEM Şubesi'ne bağlı polisler, 15 Ağustos öncesi Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde bulunan Dağlıoğlu, Şakirpaşa, Gülbahçesi, Barbaros, Anadolu ve 19 Mayıs mahallelerinde bulunan birçok eve baskın düzenledi. Baskın sırasında "kapıyı geç açtıkları" gerekçesiyle polis bazı evlerin kapılarını kırdı. Evlerin didik didik aranması ardından "KCK yapılanması içerisinde yer almak ve faaliyetlerinde bulunmak" ile "Anadolu Mahallesi'nde yapılan gösterilere katılmak" iddiasıyla 16'sı çocuk toplam 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 16 çocuk Adana Çocuk Şubesi'nde tutulurken, 4 kişi ise Adana İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde tutuluyor.

Gözaltına alınanlardan Faik Akay'ın geçtiğimiz gün Anadolu Mahallesi'nde polisin attığı gaz bombası sonucu kafasından ağır yaralanan ve daha sonra hastanede yaşamını yitiren Mazlum Akay'ın amcasının oğlu olduğu öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Pozantı mağdurları gözaltına alındı!

SONRAKİ HABER

Başbakan Erdoğan, bu defa Cüneyt Özdemir’i hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...