15 Ocak 2018 14:02

Dünya Bankası Şili’ye dair istatistiklerle oynadı mı?

Şili Devlet Başkanı, Dünya Bankası baş ekonomisti Paul Romer’ın ülkeye dair istatistiklerin olumsuz gösterildiğini söylemesi üzerine tepki gösterdi.

Paylaş

Mart ayında görevi sona erecek olan Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, Dünya Bankası’nın baş ekonomisti Paul Romer’ın ülkeye dair istatistiklerin siyasi sebeplerle olumsuz gösterildiğini söylemesi üzerine tepki gösterdi.

BBC’nin haberine göre Bachelet, Dünya Bankası’nın iddialarla ilgili olarak “Baştan sona bir soruşturma yürütmesi” gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Heraldo Muñoz, ise “Yalan haberler yalan istatistiklere dönüşüyor” dedi.

Dünya Bankası’nın baş ekonomisti Paul Romer, Cuma günü Wall Street Journal gazetesi ile yaptığı röportajında, yatırımcıların yakından izlediği Dünya Bankası’nın yıllık “İş Yapma” raporunda Şili’nin aşağılara düşmesinin siyasi eğilimler yüzünden kaynaklandığını söyledi.

Bachelet döneminde ülkenin ticari ve ekonomik koşullarının kötüleşmediğini söyleyen Romer, Dünya Bankası’nın verileri ve metodolojisinin doğruluğuna güveni olmadığını söyleyerek Şili’den kişisel olarak özür dilediğini açıkladı.

Ekonominin önemli bir yer tuttuğu geçen ay düzenlenen başkanlık seçimlerinde, Bachelet koltuğunu sağcı iş adamı Sebastián Piñera’ya kaptırmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Karanlıktan çıkmanın yolu birleşmek'

SONRAKİ HABER

Kuru temizlemede kansorejene dikkat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...