15 Ocak 2018 13:12

Eti Bakır'da önce zam sözü geldi, sonra işten atma mesajı

Eti Bakır'da greve başlayan işçilere zam sözü verilmişti ancak işten çıkarıldıklarına dair mesaj geldi.

Paylaş

Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır AŞ’nin Artvin Cerattepe ve Murgul Damar’daki işletmelerinde zam ve ikramiye taleplerinin karşılanması için fiili greve başlayan işçilere, “İşletmeler kapanacak” söylemiyle yüzde 16 zam dayatıldı. Zammı kabul edip diğer gün işbaşı yapmak üzere işletmedeki bekleyişlerine son veren işçilere, işten çıkarıldıklarına dair mesajlar geldi.

Greve devam ederken kendilerine, yöneticilere el çektirildiği yönünde bir bilgi geldiğini belirten İşçilerin Sözcüsü Osman Çelikarslan, “Ortada hiçbir yetkili yok. İçerideyken Asım Aktaş diye bir formen geldi. Müdür ona yetki vermiş. Bizimle zam pazarlığı yaptı. Kapanacak falan denildi, yüzde 16’da anlaştık. İşçilere de bunu anlattık. Yarın sabah işe başlayın denildi. Dışarı çıkmaya başlayınca çıkışımızın verildiğine dair mesajlar geldi. Ondan sonra da içeri giremedik” dedi.
Şu an bir taraftan işletme dışında bekleyişlerine devam ettiklerini söyleyen Çelikarslan, “Bir taraftan da kaymakamla, valiyle görüşmeye çalışıyoruz. Çalışma Bakanlığına da müracaat ettik. İşletmeyi kapattık da demiyorlar, sizi işe alacağız da demiyorlar. Biz de eğer kapattıysanız bunun belgesini bize gösterin, yok kapatmadıysanız hiç kimse dışarıda kalmayacak şekilde tüm işçiler işe alınsın diyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de 30 bölge, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

SONRAKİ HABER

'OHAL’e rağmen grev meşrudur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...