15 Ocak 2018 07:18

Rusya: Türkiye, İdlib'deki çalışmalarını hızlandırmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve İdlib'e dair mesajında 'Türkiye gözlem noktaları kurma çalışmasını hızlandırmalı' dedi.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin İdlib kentinde gözlem noktaları kurması konusundaki çalışmalarını hızlandırmasını umduklarını söyledi. Lavrov, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Rusya, Hmeymim üssüne yönelik füze saldırısı sonrası Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a mektup göndererek saldırının "ılımlı" olarak tanımlanan cihatçıların bulunduğu bir bölgeden yapıldığını belirtmiş ve “Türkiye'nin, kontrolündeki silahlı grupların çatışmasızlık rejimine uymasını sağlamak konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiği” vurgulanmıştı.

Astana'da varılan mutabakat sonrası Türkiye, İdlib'e kuzey sınırından hedefteki el Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti ile anlaşmalı olarak giriş yaptığından bu yana vilayet içerisindeki cihatçıları değil PYD'nin yönetimindeki Afrin kantonunu kuşatmayı önceledi.

İdlib'e Suriye ordusunun da operasyon başlatması sonrası karşılıklı sert açıklamalar yapılmıştı.

 

ÖNCEKİ HABER

Arda Turan, Başakşehir'den senelik 4 milyon avro kazanacak

SONRAKİ HABER

Bakan Arslan 'Kanal İstanbul'un güzergahını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa