15 Ocak 2018 07:04

Arda Turan, Başakşehir'den senelik 4 milyon avro kazanacak

Barcelona'dan Başakşehir'e kiralanan Arda Turan, yarım sezon için 2 milyon avro+bonus, tüm sezon için 4 milyon avro+bonus kazanacak.

Paylaş

 

Medipol Başakşehir, La Liga devi FC Barcelona’dan kadrosuna kattığı Arda Turan’ı bir imza töreniyle basına tanıttı.

Basın toplantısında Turan’ın Başakşehir’den alacağı ücret yarım sezon için 2 milyon avro+bonus, önümüzdeki sezon içinse 4 milyon avro+bonus olarak açıklandı.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Dünyanın en iyi oyuncularından birini transfer ediyoruz. Bu transferin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan sponsorlarımıza da büyük teşekkür ediyorum çünkü onlar olmasaydı transferi yapamazdık. Oyuncuyu satın alma opsiyonu ilk bizde olacak. Arda Turan'ın bonservisine %25 oranında bir başka deyişle ortak olduk. Önümüzdeki sezon Arda Turan satılırsa %20, önümüzdeki sezon satılırsa %25'lik bir bedel ödeyecekler. Bu çok business bir iş oldu. Tabi her şeye rağmen biz burada Arda Turan ile uzun soluklu bir hikaye yazdık. Amacımız devamını da getirmek. Barcelona ile Başakşehir'in arasında özel bir anlaşma yapıldı. Şampiyon olursak, Barcelona'ya 300 bin Euro bedel ödeyeceğiz. Onun dışında da hiçbir bedel ödemeyeceğiz" dedi.

Arda Turan ise fizik olarak hazır olmadığını belirttiği konuşmasında “Antrenmanlarımı yapıyorum ama maç oynamaya ihtiyacım var” şeklinde konuştu. Turan, “Başakşehir ailesine toplu bir teşekkürle başlamak istiyorum. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü hayalime ve istediğim şampiyonluk arzusuna ışık tuttukları için ve bana imkan sağladıkları için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Silopi'den Afrin sınırına askeri sevkiyat

SONRAKİ HABER

Rusya: Türkiye, İdlib'deki çalışmalarını hızlandırmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa