15 Ocak 2018 06:54

Silopi'den Afrin sınırına askeri sevkiyat

Şırnak Silopi yakınlarındaki IKBY sınırına geçen yıl yerleştirilen zırhlı askeri araçlardan bir bölümü, bugün Afrin sınırına doğru gönderildi.

Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki IKBY sınırına geçen yıl getirilerek 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın, 'Şehit Ercüment Türkmen Kışlası'na konuşlandırılan zırhlı askeri araçlardan bir bölümü, bugün TIR'lara yüklenerek Hatay'a doğru gönderildi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Çankırı'da bulunan 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve Zırhlı Personel Taşıyıcılar (ZPT) ile çok sayıda tank yüklü TIR, geçen yıl IKBY sınırında bulunan Silopi ilçesine getirilerek 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı 'Şehit Ercüment Türkmen Kışlası'na konuşlandırılmıştı. 

Afrin bölgesindeki gelişmeler nedeniyle dün çok sayıda boş TIR tarihi İpek yolu üzerinden Silopi ilçesine gönderildi. Silopi ilçesine getirilen TIR'lar ile bu sabah zırhlı personel taşıyıcıların bir kısmı yüklenerek Silopi'den Gaziantep ve Hatay tarafına gönderildi. (DHA)

{{343284}}

ÖNCEKİ HABER

Yolcu otobüsüyle otomobil çarpıştı: 3 ölü, 16 yaralı

SONRAKİ HABER

Arda Turan, Başakşehir'den senelik 4 milyon avro kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...