15 Ocak 2018 04:16

Yunanistan’da işçi ve emekçiler bugün de grevde

Yunanistan’da Cuma günü grev hakkını da kısıtlayan kanun tasarısını protesto için grev yapan işçi ve emekçiler tasarının görüşüleceği gün de grevde.

Paylaş

Yunanistan’da Cuma günü SYRIZA hükümetinin grev hakkını da kısıtlayan yasa tasarısına karşı 24 saatlik grev yapan işçi ve emekçiler bugün de 24 saatlik greve çıktı.

Yunanistan'da kreditörlerin, "borç geri ödemelerinde üçüncü değerlendirmenin tamamlanması ve 6.7 milyar avroluk taksit için anlaşmanın sağlanması" öncesinde çıkarılmasını istedikleri grev hakkını da kısıtlayan yasa tasarısı bugün mecliste oylanacak.

Yasa tasarısının işçi haklarına ve sosyal kazanımlara karşı geldiğini belirten sendikalar, "Hilkat garibesine benzeyen bu yasa tasarısı sosyal devletin son zerrelerini de silip süpürüyor. Hazırlanan tasarı, Anayasal bir hak olan grevi bile kısıtlamayı amaçlıyor. Bütün çalışanları hükümetin halk karşıtı politikasını protesto etmeye çağırıyoruz" açıklamasıyla grev ilan etti.

Özellikle bütün ulaşım araçlarının 24 saat grev ilan etmesi başkent Atina’da hayatı zorlaştıracak. Havaalimanında çalışanların 12.00-15.00 arası greve katılması uçuş saatlerinde değişikliklere neden olacak.

Kamu Çalışanları Sendikası (ADEDI) üyeleri, saat 12.00’de Klauthmonos Meydanı'ndaki protesto gösterilerinin ardından parlamentoya yürüyecekler.

Yasa tasarısının oylamaya sunulacağı sırada protesto gösterileri tekrarlanacak. Komünist Partisi ve desteğindeki örgütler Pame Omonia Meydanı'nda, İşçiler Sendikası da (YSEE) aynı saatte parlamentonun bulunduğu Syntagma Meydanı'nda toplanıp yasa tasarısına karşı protesto gösterileri düzenleyecekler. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Trump: Röportaj yaptığınız en az ırkçı insan benim

SONRAKİ HABER

Almanya’da SPD’de koalisyon hükümeti çatlağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...