14 Ocak 2018 22:54

Üniversiteye geri dönmek istiyor

Yaşadığı ailevi problemler nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Leyla Yıldırım, okula geri dönmek istiyor.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Şırnak

Leyla Yıldırım, lisede okurken kanser olan kardeşi için eğitim hayatını yarıda bıraktı. Kardeşi iyileştikten sonra eğitim hayatına geri dönen Yıldırım bu sefer kardeşi öldürüldüğü için eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Üniversiteye geri dönmek isteyen Yıldırım, “Ailemin çoğunu kaybettim. Şu an imkanım okumak için yetmiyor” diyor.

22 yaşındaki Yıldırım, henüz lisedeyken aplastik anemi hastası olan kardeşi Nihat Yıldırım için liseyi bıraktı. Çünkü Yıldırım, kardeşinin yaşaması için kendisine uygun ilik olmuştu. Kardeşi iyileştikten sonra liseyi bitirip Erzincan Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nü kazanan Yıldırım henüz 1’nci sınıftayken üniversiteyi de bırakmak zorunda kaldı.

Şırnak’ın Kumçatı beldesinde yaşayan Yıldırım ailesinin oğlu Nihat Yıldırım kışlık odun toplamak için gittiği arazide öldürüldükten sonra aile buradan taşındı. Şu an başka bir köyde çadır kurarak yaşayan Leyla Yıldırım da üniversiteyi bırakarak ailesinin yanına döndü.

“Benim okumamın tek nedeni vardı” diyen Yıldırım, “O da ailem içindi. Buranın şartlarını herkes bilir. Okumayan hep ezilir ve haksızlığa uğrar. Benim ailemi kimse ezmesin kimse haksızlık etmesin diye okuyordum. Yoksa kendim için kılımı bile kıpırdatmazdım” diyor. Yıldırım’ın annesi de birkaç yıl önce traktör altına kalarak hayatını kaybetti. Ailesini yalnız bırakmak istemediği için eğitim hayatına geri dönemeyen Yıldırım, “İyi bir aşçı olup ailemi de buradan götürmek istiyordum” diyor.

‘AŞÇILIK ÖNLÜĞÜMÜ SADECE BİR HAFTA GİYDİM’

Yıldırım tekrar üniversiteye dönmek istiyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı okula geri dönemeyen Yıldırım’ın yurt kaydı da silindi. Sadece bir dönem üniversitede kaldığını belirten Yıldırım o bir dönemi de şöyle anlatıyor:
“Okulda bizim aşçılık önlüğümüzün ölçüsünü aldılar.  Önlüğün gelmesini üç hafta bekledim. Üç hafta sonra nihayet önlük geldi. Sadece bir gün giyebildim. Sonra kardeşimi öldürdüler. Okuma hevesimi kırdılar. Eğer tekrar üniversiteye gidersem o önlüğü asla bırakmayacağım.”

ÖNCEKİ HABER

Hükümlü taşeron işçiler: Çalışmak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Urfa nasıl bir geleceğe yürüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...