14 Ocak 2018 14:48

Gıda-İş: Eti Bakır işçilerinin mücadelesi meşrudur

DİSK/Gıda-İş, Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş.'de günlerdir fiili grevde olan işçilerin taleplerinin karşılanmasını istedi.

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş’de ücretlerinin artırılması talebiyle iş bırakarak günlerdir fiili grev yapan işçilere destek açıklaması yaptı.

İşçilerin taleplerinin insani ve yerinde olduğunu kaydeden Aslan yaptığı yazılı açıklamada, “İstekleri insanca bir ücret, ikramiye ve insanca çalışma koşulları. Cengiz Holding işvereni ve işçi temsilcileri arasında süren pazarlıklar devam ederken, bildik ve tanıdık oyunlarla işveren işçileri boşa düşürmek, grevi kırmak, işçileri bölüp parçalamak için elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyor” dedi. Cengiz Holdingin son olarak tüm işçilerin iş akitlerini feshettiğini söyleyerek, direnen işçileri yeniden bölmeye çalıştığını kaydeden Aslan, “İşçilerin kararlı ve birleşik mücadelesi bütün bu saldırılara, ayak oyunlarına rağmen devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINMALI’

Eti Bakır A.Ş’nin işçilerin haklı taleplerini mutlaka yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Aslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Atılan işçiler tekrar işe iade edilerek, çalışmaya başlatılmalıdır. Gözünü karatmış, halkın yer altı ve yer üstü kaynaklarının sömüren, siyanür kullanmaktan çekinmeyen Cengiz Holding karşısında hakları için mücadele eden Eti Bakır A.Ş işçilerinin mücadelesini destekliyoruz  tüm emek ve demokrasi güçlerinin, bu haklı ve meşru mücadelenin yanında olmaya çağırıyoruz.  

‘MÜCADELE YALNIZ KALMAMALI’

Grevlerin yasaklandığı OHAL koşullarına, Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş işçileri, bir kez daha işçiler birleştiğinde, bir güç haline geldiğinde, nelerin başarılabileceğini göstermişlerdir. Bu onurlu mücadele ve fiili grev asla yalnız kalmamalı ve tüm emek örgütlerinin desteği ile mutlaka kazanımla bitmelidir.

‘KAZANAN İŞÇİLER OLACAKTIR’

Bir kez daha Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş işçilerinin haklı ve meşru mücadelelerinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.
Kazanan işçiler olacaktır.” (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kendini yakan işçi, valilik emriyle avukatla görüştürülmedi

SONRAKİ HABER

Ayhan Bilgen: Afrin'le gündem meşgul ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...