14 Ocak 2018 12:09

Sarıyer sahile 'korkuluk yapılsın' eylemi 

Sarıyer'deki sahilde korkuluk olmadığı için son 5 yılda 19 kişi denize düşerek yaşamını yitirdi. Sarıyer Kent Savunması korkuluk yapılmasını istedi.

Paylaş

İstanbul Sarıyer'de sahil hattında korkuluk olmaması nedeniyle 5 yılda 19 kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Sarıyer Kent Dayanışması üyeleri sahilde eylem yaptı.

5 yıldır sahil şeridine korkuluk yapılması için mücadele verdiklerini söyleyen Sarıyer Kent Dayanışması üyeleri son olarak geçtiğimiz günlerde Emirgan ve Kireçburnu sahillerinde iki kişinin daha denize düşerek yaralandığını söyledi. 

'ARTIK SAHİLLERDEN DENİZE DÜŞÜP ÖLMEK İSTEMİYORUZ'

Sarıyer Kent Dayanışması üyesi Eren Özmen, "Bugün bu sahillerden denize düşen arkadaşlarımız için buradayız. İki gün önce Emirgan ve Kireçburnu sahilinde iki kişi denize düştü ve hastanede yaralı olarak yatıyorlar. 5 yıldır bu sahile bariyer, korkuluk yapılsın diye başvurularımız oldu. Bu 5 yıl içerisinde 19 kişi yaşamını yitirdi. Artık sahillerden denize düşüp ölmek istemiyoruz" dedi.

'CANLAR GİDERKEN BİR DAKİKA BİLE BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Sarıyer Kent Dayanışması üyelerinden Eray Özgüner de, İBB'nin Şubat ayında korkulukları yapacaklarını söylediğini dile getirerek, "Fakat 5 senedir bekliyoruz. Dilekçeler veriyoruz, telefonlarla arıyoruz. Bürokrasi çok yavaş işliyor. Bizi görmezden geliyorlar. Burada oturan halkın sesine kulak vermiyorlar. 19 can gitti. Canlar giderken bir dakika bile beklemeye tahammülümüz yok. Tabi ki sahilin bariyerlerle kapatılmasını istemiyoruz. Sadece tehlike arz eden yerlere bariyer yapılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. Korkulukların olmaması özellikle yaşlı, hasta ve çocuklar açısından tehlike arz ettiğini ifade eden Özgüner, denize düşülmesi durumunda tutunup çıkılacak bir yerin olmadığına dikkat çekti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de 4.1 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Yüksel Caddesinde 432. gün: 5 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...