14 Ocak 2018 11:14

Tarsus'ta OHAL değil, demokrasi istiyoruz' paneli

Eğitim Sen Tarsus Şubesi 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' paneli düzenledi.

Paylaş

Tarsus 75.Yıl Kültür Merkezinde Eğitim Sen tarafından düzenlenen 'OHAL değil, dempokrasi istiyoruz' paneline KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya katıldı. 

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik 18 aylık OHAL sürecinde antidemokratik uygulamalara değinerek, “12 Eylül anayasası dahi askıya alınmıştır. Kamu emekçilerine ‘medeni ölüm’ yaşatılıyor. Meclisin yapması gereken değişiklikler KHK’ler yolu ile yapılıyor. Darbe olsaydı da bu süreci yaşayacaktık. İhraç edilen 4bin 274 üyemiz özel sektörde bile çalıştırılmıyor. Tüm yurttaşların hukuksal güvenceleri yok edilmiştir. Avrupa tipi kitlesel bir faşizm, mafyatipi bürokratik bir yapılanma ile karşı karşıyayız. Savaş, gericilik, milliyetçilik, cinsiyetçilik dayatılmaktadır. Hayır cephesini yerellerde büyütmeliyiz, yerelden yukarıya doğru bir çalışmayla demokrasi talepleri büyütülmeli umut ve mücadeleyi birlikte güçlendirmeliyiz” dedi.  

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya da “Darbecilerin sonu hep ibretlik olmuştur. Bu diktatörden kurtulmak için yeni bir fiili meşru mücadele hattı ile demokrasi, barış ve özgürlükler cephesini örmek zorundayız” dedi. 

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da “Şu an ülkede faşizm var. AKP Başkanı tarafından adım adım tahkim ediliyor. Darbe girişimi için Erdoğan 'Bu bir lütuf' demişti. Bedelini 80 milyona ödetiyor. Bu iktidar yalan üzerine kurulu bir iktidardır. OHAL Kürt illerinde daha farklı uygulanıyor. 10 milletvekili tutuklu değil, siyasi rehinler. Tüm ilçe ve il örgütlerimiz baskı altında. 10 bin üye ve yöneticimiz tutuklu. FETÖ ile mücadele mi ediyorlar? Bize ceza verenler şimdi FETÖ’den tutuklu. 2019'a hazırlanırken, toplumu korku ve sindirme ile etkisiz hale getirmek istiyorlar. Ama asıl korkuyu onlar yaşıyorlar. Korkularının en büyük nedeni de haksız olmalarıdır. Demokrasi istiyoruz ama nasıl? Biz 80 milyon yurttaşın kendi özgün kimliği, inancıyla,eşit yurttaşlık temelinde bir demokrasi diyoruz. Herkesin bulunduğu yerden çok şey yapabileceğini düşünüyorum. Bunu yaparsak AKP faşizmini geriletebiliriz. Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız” ifadelelerini kullandı. Panel, dinleyicilerin soruları ile devam etti. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Demokrasi Güçleri OHAL ve KHK’lere karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

KESK'ten İstanbul'da 'OHAL değil demokrasi' mitingi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...