Bursa Demokrasi Güçleri OHAL ve KHK’lere karşı yürüdü

Bursa Demokrasi Güçlerinin Ocak ayında başlattığı 'OHAL kaldırılsın KHK'ler iptal edilsin' kampanyası kapsamında imza standı açıldı, yürüyüş yapıldı.

14 Ocak 2018 09:50
Paylaş

 

 

45 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Bursa Demokrasi Güçleri, Ocak ayı içerisinde bulundukları kurumlara OHAL kaldırılsın KHK’ler iptal edilsin pankartı asmıştı. Şimdi de imza standı açan Bursa Demokrasi Güçleri Heykel’e bir yürüyüş gerçekleştirip basın açıklaması yaptı. Eyleme CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’de destek verdi.

 

Mahfel’den Heykele yapılan yürüyüşte sık sık; “OHAL değil demokrasi”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı.

‘OLAĞAN KOŞULLARDA YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Burada konuşan Muharrem Or; “OHAL ilk ilan edildiğinde Cumhurbaşkanı tarafından OHAL’in kesinlikle demokrasiye, hukuka, özgürlüklere karşı değil tam tersine bu değerleri koruma, yükseltme geliştirme adına olduğu ifade edilmişti. Ama OHAL beş kez uzatıldı ve siyasi iktidar Saray’ın elinde tek adam diktatörlüğü hedefinin önündeki engelleri temizleme silahına dönüşmüştür. Ülke olarak tarihimizin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz.  AKP 696 sayılı KHK ile iktidarına biat etmeyen tüm kesimleri hedef alan politikasına faşist rejimleri aratmayacak düzenlemeler eklemiştir. Son çıkartılan iki KHK OHAL olmadan ülkeyi yönetemeyecek hale gelen siyasal iktidarın yaşadığı bu korkunun ürünüdür. Yeni KHK’ler ile sadece ihraçlar yaşanmamış siyasi mahkumlara tek tip elbise zorunluluğu getirilmiştir. Tek tip elbise uygulaması iktidarın kendinden olmayana nasıl bir düşmanlık beslediğinin açık ifadesidir” dedi. Or “Bizler olağan koşullarda yaşamak istiyoruz. OHAL’in kaldırılmasını KHK’ların iptal edilmesini istiyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çin Denizi'nde yanan tanker battı, tüm mürettebat öldü

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta OHAL değil, demokrasi istiyoruz' paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...