14 Ocak 2018 05:07

Avrasya Tüneli’nde bir kişi polis kurşunuyla öldürüldü

Avrasya Tüneli'nde 'dur' ihtarına uymayan bir araca polis tarafından ateş açıldı. Yaralanan 2 kişiden biri yaşamını yitirdi.

Paylaş

Avrasya Tüneli, Avrupa yakası girişinde polis, 4 kişinin bulunduğu araca ateş açtı, 2 kişi yaralandı. Yaralılardan V.T. hastanede yaşamını yitirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada araç sürücüsünün dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığını, bu sebeple aracı durdurmaya yönelik ateş açıldığını iddia etti. 

1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Avrasya Tüneli’nin Fatih’te bulunan Avrupa yakası girişinde saat 00:30 sıralarında polis şüpheli gördüğü bir aracı durdurmak istedi. DHA aracın durmadığını, polisin önce havaya ateş açtığını ardından ise aracın tekerleklerine doğru ateş ettiğini öne sürdü. Ancak araçta bulunan dört kişiden V.T. ve M.Ç isimli kişiler yaralandı. Yaralı iki kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralı V.T. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Avrasya Tüneli Ankara istikameti trafiğe kapatıldı. 

EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ: POLİS ARACI DURDURMAYA YÖNELİK SİLAH KULLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, uygulama noktasında görevli personelin şüpheli bir aracı durdurarak incelemek istediği ama sürücünün aracı görevlilerin üzerine sürerek kaçtığı, polis ekiplerinin aracı durdurmaya yönelik silah kullandığı iddia edildi. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ayrıca, hayatını kaybeden V.T. isimli şüphelinin 53 ayrı olaydan suç kaydının bulunduğu, ayrıca 7 ayrı suçtan arandığı, yaralanan M.Ç. adlı şüphelinin ise kayıp şahıs olarak arandığının tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca yaralı M.Ç. ile birlikte araçta bulunan E.T. ve O.B. adlı şüphelilerin de gözaltına alındığı, konuya ilişkin soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bebeğinizin baş çevresini ölçtürmeyi ihmal etmeyin’

SONRAKİ HABER

Trabzon'da yolcu uçağı pistten çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa