14 Ocak 2018 01:02

Nâzım Hikmet anılıyor

Nâzım Hikmet, 116. doğum gününde bir dizi etkinlikle anıyor. İlk etkinlik bugün saat 20.00’de UNIQ İstanbul salonunda yapılacak.

Paylaş

NâzIm Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Büyük Usta Nâzım Hikmet’i 116. doğum gününde bir dizi etkinlikle anıyor. Sarıyer Belediyesiyle ortaklaşa düzenlenen ilk etkinlik bugün saat 20.00’de UNIQ İstanbul salonunda yapılacak. Program, Nebil Özgentürk’ün Nâzım Hikmet belgeseliyle açılacak. Belgeselde Yaşar Kemal’in Nâzım Hikmet’e ilişkin anılarını anlattığı görüntüler sunulacak. Programda ayrıca, Çellistanbul Dinletisi, Altan Gördüm ve Vahide Perçin’in okuyacağı şiirler, Hülya Aksular Bale Atölyesi dans gösterisi ve Tenor Ali Murat Erengül, Levent Üzümcü ve Melike Demirağ’ın da katılacağı Süavi dinletisi izlenebilecek. 

Yarın ise 11.00’de şairin Türkiye’den ayrıldığı son nokta olan Tarabya’da gelenekselleşen “Nâzım’a Karanfiller” etkinliği gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.00’de Şişli Belediyesi ile ortak gerçekleştirecek etkinlik Cemil Candaş Kültür Merkezinde yapılacak. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün açılış konuşmasından sonra Genco Erkal ile Tülay Günal’ın “Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevinden Mektuplar” müzikli gösterisi sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasan Seçkin: Mutluluğun resmini yapabilirim Usta

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Tek adamın alternatifi başka bir tek adam olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...