12 Ağustos 2012 05:52

İran depreminde bilanço arttı: 250 ölü

İran’da dün meydana gelen şiddetli sarsıntılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 250’ye yükseldiği ve 2000 civarında kişinin yaralı olduğu bildirildi. Ölü ve yaralı sayısının daha da artmasından endişeleniliyor.Cumartesi öğleden sonra Tebriz ve Eher yakınlarında meydana gelen 6.4 ve 6.3 şiddetindeki depremler sonucu arama kurtarma

İran depreminde bilanço arttı: 250 ölü
Paylaş

Cumartesi öğleden sonra Tebriz ve Eher yakınlarında meydana gelen 6.4 ve 6.3 şiddetindeki depremler sonucu arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremlerin ardından iki gece boyunca binlerce insan acil durum sığınaklarında ya da açık alanda geceyi geçirdi. Büyük depremler sonrası büyüklükleri 2.5 ila 4.7 arasında değişen 55 tane artçı şok yaşandığı bildirildi.
Depremin en çok hissedildiği bölge olan Doğu Azerbaycan eyaletinin Eher, Verzegan ve Heris ilçelerinde 110 köyün tamamen ya da kısmen tahrip olduğu bildirildi.
İran devlet televizyonu IRINN, İçişleri Bakanı Muhammed Neccar’ın deprem bölgesinde incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.  
Deprem sonrası Verzegan’da 20 köyün tamamen, 60 köyün de kısmen tahrip olduğu bildiriliyor. Sağlık Bakanı Merziye Vahid Destcerdi, Verzegan’da seyyar bir hastane kurduklarını açıkladı.
İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinde dün, ülkenin yerel saatiyle 16.53 ve 17.04’te 6.3 ve 6.4 büyüklüklerinde iki deprem meydana gelmişti. Bölgenin kırsal bölümlerinde ve köylerde büyük hasara neden olan deprem, Batı Azerbaycan, Erdebil, Zencan ve Gilan eyaletlerinde de hissedildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Foça saldırısında kuryelik yaptığı iddia edilen şüpheli tutuklandı

SONRAKİ HABER

Antep’te işçiler küçüldü, patronlar büyüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa