13 Ocak 2018 16:51

Roboskî’yi anlatan kitaba ceza

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ali Yaşa’ya Roboskî Katliamı’nı konu alan 'Surgulen Şeve' isimli kitabı nedeniyle 3 yıl hapis cezası verdi.

Paylaş

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İzmir Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevinde müebbet cezasıyla tutuklu Mehmet Ali Yaşa’ya, Roboskî Katliamı’nı konu alan “Surgulen Şeve” isimli kitabında “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 3 yıl daha hapis cezası verdi. Mahkeme, kitabı basan Sitav Yayınevi Sahibi Qahir Bateyî Öztürün’e de 33 bin TL para cezası vermesine hükmetti. 

Kitabın Yazarı Mehmet Ali Yaşa, kendilerine verilen cezanın 27 Aralık 2017 tarihinde verilmesine dikkat çekerek, “Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Roboskî Katliamı’nın yıl dönümünde bu cezayı verdi. Zamanlama manidardır” dedi.

YAYINEVİ: HUKUKSUZ BİR KARAR 

Kitabın cezaevindeki okuma komisyonlarından geçerek kendilerine ulaştığını söyleyen Yayınevi Sahibi Qahir Bateyî Öztürün ise verilen para cezasının hukuksuzluk olduğunu belirtti. Genel Kurmay Başkanlığına hakaret edildiği gerekçesiyle kendilerine ceza kesildiğini dile getiren Öztürün şunları ifade etti: “O kitapta Genel Kurmay Başkanlığına hakaret içeren hiçbir durum söz konusu değildir. Ben kitabın mahkemeye tercüme edilirken yanlış aktarıldığını düşünüyorum. Dolayısı ile bir ceza verilse dahi yayınevine verilmez. Biz iki yıldır karara itiraz ettik ama bize ulaşmış bir durum yok. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz.” dedi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Kağıthane İlçe Örgütünden asgari ücret tepkisi

SONRAKİ HABER

Wall Street Journal: Trump, porno oyuncusuna sus payı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...