13 Ocak 2018 15:50

Emek Partisi Kağıthane İlçe Örgütünden asgari ücret tepkisi

Emek Partisi Kağıthane İlçe Örgütü: Asgari ücret zammı işçi ve emekçilere açlık sınırı altında sefalet ücreti ile yaşamaya devam edin demektir!

Paylaş

Emek Partisi Kağıthane İlçe Örgütü, asgari ücret zammına "Yapılan asgari ücret artışı, tüm ücretler için belirleyici olduğundan tüm işçi ve emekçilere 'açlık sınırı altında sefalet ücreti ile yaşamaya devam edin' demekten başka bir şey değildir" diyerek tepki gösterdi.

Nurtepe Mahallesi'nde düzenlenen basın açıklamasında söz alan Emek Partisi Kağıthane İlçe Örgütü Yöneticisi Fahrettin Öner "Açlık sınırı 1608 TL, yoksulluk sınırı ise 5238 TL'dir. Kamuoyuna açıklanan rakam da bile hile ve oyun yapılıyor. Bize reva görülen ise asgari geçim indirimi (AGİ) dahil 1603 TL'dir. Gerçekte bu yılın asgari ücreti 1451 TL olarak belirlendi. Oysa ki AGİ asgari ücretin bir unsuru değildir" dedi.

Ayrıca hükümet kanadı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret zammına gelen tepkilere karşı yaptığı açıklama ve cevaplara da tepki gösteren Öner; "Asgari ücret açıklandığında Cumhurbaşkanı işçilere 'Elinize diline dursun bir de beğenmiyor beyefendiler' lütfunda bulunabiliyor. Bizlerden alınan vergilere gelince zamlar silsilesi halinde ardı arkasına bindiriyorlar. Daha dün Meclis binasının önünde 'açım' diye üzerine benzin dökerek kendini yakan inşaat işçisinin nasıl yaşadığından bihaberdirler. Hangi medya kanalı işçilerin yaşam koşullarını gösterdi? Milyonlarca işçiyi açlığa mahkum ediyor. Bizim ödediğimiz vergilerle zevk-ü sefa hayat sürenler saraylar da 1150 odalarda, Man Adası'nda kaçırdıkları vergilerle şirketler kurup keselerini büyüttükçe büyütüyorlar. Çocuklarımızın rızkından keserek vermek zorunda kaldığımız vergileri rüşvete dönüştürüyorlar" şeklinde konuştu.

Bu durumdan ancak işçi ve emekçilerin daha çok bir araya gelerek ortak talepler etrafında bir mücadeleyi örmesi ile çıkılacağı vurgusu yapılan basın açıklaması, "Çok açıktır ki OHAL'den istifade edip her geçen gün zamlarla vergileri sırtımıza bindirdiler, en demokratik taleplerimizi ellerimizden almaya çalıştıkları gibi, çıkarttıkları KHK'lerle de emeğimizi, özgürlüğümüzü kendi yasaları ile hüküm sürdürmeye çalışıyorlar. Yaratılan bu kıskaçta hükümet ve patronlar işbirliğinin belirlediği asgari ücret kabul edilemez!" denilerek asgari ücretin net 2000 TL olması gerektiği dile getirilip sonlandırıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altan ve Alpay'ın avukatlarından hukuka sahip çıkmaya davet

SONRAKİ HABER

Roboskî’yi anlatan kitaba ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...