13 Ocak 2018 15:05

Kocaeli Demokrasi Girişimi'nden 'OHAL’siz Türkiye' eylemi

Kocaeli Demokrasi Girişimi’nin 'OHAL’siz Türkiye' telebiyle düzenlediği eylemde 'OHAL, tek adam rejiminin sopasıdır' denildi.

Paylaş

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda Kocaeli Demokrasi Girişimi’nin çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, OHAL’ın kalkması talebiyle eylem yaptı. “OHAL’e hayır” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atan yurttaşlar, “OHAL’siz Türkiye İstiyoruz” pankartı açtı. Kocaeli Demokrasi Girişimi adına konuşan Ali Buğdacı, “Eşit, özgür, adil, insanca ve kardeşçe onurlu bir yaşam için; aydınlık, demokratik ve halkların barış içinde yaşayacağı bir Türkiye için mücadele eden emekçileriz” ifadelerini kullandı. 

Kocaeli Demokrasi Girişimi adına basın açıklamasını okuyan Ali Buğdacı,neden OHAL’siz Türkiye istediklerini aktardı. 15 Temmuz darbe girişimini takiben 20 Temmuz’da ülke genelinde ilan edilen OHAL’in, bugüne kadar beş kez uzatıldığını ve altıncı kez uzatılmasının beklendiğini aktaran Buğdacı, “OHAL, tek adam rejiminin sopasıdır. OHAL, çalınan minarenin kılıfıdır. OHAL, kapatma düğmesidir” dedi. 

‘BU ORGANİZE ÖRGÜTLÜ KÖTÜLÜK BİTECEK’

“OHAL koşullarında işçilerin sendikalaşma ve örgütlenme hakkı ciddi saldırılar yaşadı. OHAL'le geçen aylarda 5 grev yasaklandı” diyen Buğdacı, OHAL’in her türlü muhalefeti susturmak üzere kullanıldığını aktardı. Eşit, özgür, adil, insanca ve kardeşçe onurlu bir yaşam için aydınlık, demokratik ve halkların barış içinde yaşayacağı bir Türkiye için mücadele edeceklerini vurgulayan Buğdacı, “Bu organize örgütlü kötülük bitecek. Güçsüzler, korkuyorlar. Baskı, zor ve zulüm dışında yapabilecek hiçbir şey bulamıyorlar. Polis gücü, TOMA’ları, KHK’leri, halk düşmanı mahkemeleri, yalan ve nefret kusan medyalarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Ali Buğdacı’nın açıklamasının ardından KESK adına Fatma Günsel, Hopa eski Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez ve Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Güney birer selamlama konuşması yaptı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Başka çocuklar ölmesin’ diyen kadınları duyun!

SONRAKİ HABER

Altan ve Alpay'ın avukatlarından hukuka sahip çıkmaya davet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...