13 Ocak 2018 13:41

Mumia Abu Jamal’e cezaevinde ziyaret

Workers World Gazetesi Yazarı Joe Piette, ABD’li Gazeteci ve Siyah Hakları Savunucusu Mumia Abu Jamal’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Paylaş

Evrensel'in de yazarı olan ve 36 yıldır cezaevinde tutulan ABD’li Gazeteci ve Siyah Hakları Savunucusu Mumia Abu Jamal’ın sağlık sorunları devam ediyor. 9 Ocak’ta Pensilyanya Cezaevine giderek kendisiyle görüşen Workers World (İşçi Dünyası) Gazetesi Yazarı Joe Piette, Abu Jamal’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

Workers.org’a yazan Piette, “Abu Jamal, 63 yaşından çok daha yaşlı gösteriyor ancak zihni her zamankinden keskin” dedi. Neşeli haline rağmen sağlığının kötü olduğunun anlaşıldığını söyleyen Piette, bacaklarının şiş olduğunu, cildinin çok kuru göründüğünü ve sürekli boynunu, göğsünü ve bacaklarını kaşıdığını ve bu kaşıntılar yüzünden geceleri uyuyamadığını söylediğini aktardı. “Pantolonunun paçasını sıyırdığında cildindeki korkunç açık yaraları gördük” diyen Piette, Abu Jamal’ın sağ dizininin ağrıdığını, iştahının kapalı olduğunu ve kilo verdiğini belirtti. 
Piette, çektiği ağrılara rağmen Abu Jamal’in ruh halinin iyi olduğunu ve birlikte şarkı söylediklerini de ekledi. 

HASTALIKTAN YENİ KURTULMUŞTU

Hepatit C hastalığının tedavisi için uzun mücadeleler veren ve sonunda mahkeme kararıyla tedavi gören Abu Jamal, geçtiğimiz yaz aylarında hastalıktan kurtulmuştu. 

36 yıllık hapisliğinin 30 yılını tecritte geçiren 63 yaşındaki Abu Jamal, şimdi de kronik cilt hastalığıyla boğuşuyor. Ultraviyole ışın ve ilaç tedavisi gören ancak hapishane doktorunun dahi yüz yüze muayeneye gelmediğini belirten Abu Jamal, tarafsız bir doktor tarafından tedavi edilmek üzere kliniğe sevk edilmeyi talep ediyor. 

1982 yılında tutuklanan Abu Jamal’in tutuklama kararının bozulup bozulmayacağına dair duruşma ise 17 Ocak Çarşamba günü Philadelphia’da görülecek. 

Kara Panterler Partisi sözcülerinden, Gazeteci Abu Jamal, bir polisi öldürmekten suçlu bulundu. Uluslararası Af Örgütü dahi adil olmayan şekilde yargılandığını kabul ederek yargılamanın yenilenmesini isterken Abu Jamal, 36 yıldır hapis tutuluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’den Türkiye’ye İdlib’de saldırı suçlaması

SONRAKİ HABER

Sabah Gazetesi, CAL velilerini hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...