13 Ocak 2018 13:19

Suriye’den Türkiye’ye İdlib’de saldırı suçlaması

Suriye devlet ajansı SANA, Türkiye'yi, üç örgütün militanlarının Suriye ordusuna düzenlediği saldırıya destek vermekle suçladı. 

Paylaş

Suriye, Türkiye’nin çatışmasızlık bölgesinin garantörlerinden biri olarak varlık gösterdiği İdlib’le ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Suriye devlet ajansı SANA, Türkiye, üç örgütün militanlarının Suriye ordusuna düzenlediği saldırıya destek vermekle suçlandı. 

Haberde, çarşamba günü düzenlenen saldırının “Türk rejiminin doğrudan yönetimi ve planlaması ile hayata geçirildiği” iddia edildi; ordu tarafından püskürtüldüğü belirtildi.

Haberde, “Türkistan İslami Partisi adlı radikal terör örgütünün İdlib kırsalında Türkiye rejimi subayları ile koordinasyon içinde Atşan-H0vayyin ekseninden bulundukları büyük saldırıda terör çeteleri ve destekçileri unutmayacakları yeni bir hezimete uğratıldılar” denildi. SANA’ya konuşan saha komutanları Türkistan İslami Partisinin Lazkiye kırsalının kuzey ucu ile İdlib kırsalının Cisr el Şuğur bölgesindeki tüm güçlerini toplayarak saldırıya geçtiğini savundu.

‘TÜRKİYE’YE AİT ZIRHLI ARAÇLAR ELE GEÇİRİLDİ’

SANA’ya konuşan saha komutanları, saldırının “Türkiye rejimi subaylarının direk yönlendirmeleri desteği ve planlarıyla gerçekleştiğini” savundu. Komutanların iddiasına göre “Söz konusu radikal terör örgütü, Türkiye rejimine ait zırhlı araçların yanı sıra ağır makineli silahlarla donatılmış pikaplar, tanklar ve ağır silahlar kullandı.” İddiaya göre, Suriye Ordusu saldırıyı püskürttükten sonra çok sayıda militanı yakaladı, Türkiye’ye ait BMB tipi araçların da bulunduğu bir kısım araçları ele geçirdi.

Ajansa konuşan komutanlar, Türkistan İslami Partisi militanlarının Han Şeyhun bölgesinde Nusra Cephesi ve Nurettin Zenki Hareketi adlı örgütlerle buluştuğunu, tüm militanların Atşan ve Hvayyin üzerinden iki ana eksenden saldırı düzenlediğini, eş zamanlı olarak da başka noktalarda aldatıcı saldırıların yapıldığını belirtti. SANA, bu üç örgütün ‘Türkiye rejimi subaylarının talimat ve desteği ile’ hareket ederek, Suriye Ordusunun İdlib kırsalında ilerlemesini engellemeye çalıştığını öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Serpil Kemalbay: AKP darbeden beslendi

SONRAKİ HABER

Mumia Abu Jamal’e cezaevinde ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...