13 Ocak 2018 13:14

Serpil Kemalbay: AKP darbeden beslendi

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay: Biz halkların partisiyiz. Halkların bahçesi olan bu ülkede birlikte yaşayacağız.

Paylaş

Kongre hazırlık konferansına katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisine yönelik eleştiri ve baskılama politikalarına yanıt vererek, “Elleriniz kursağınızda kalacak. Biz halkların partisiyiz. Halkların bahçesi olan bu ülkede birlikte yaşayacağız” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 11 Şubat’ta Ankara Arena’da yapacağı 3’üncü Olağan Kongresi hazırlıkları kapsamında Marmara Bölge Konferansını düzenledi. Konuşmasına Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı bir şiiriyle başlayan Kemalbay, Demirtaş’ın 434 gün sonra dün duruşma salonuna getirilmesine değindi. Kemalbay, “434 gün sonra ilk defa elini sıkabildik. AKP-Saray rejimi en çok korktuğu siyasi rakibini yok etmek için elinden geleni yapıyor. Biz de bu saldırılar karşısında direniyoruz. Dün de bu direnişi ortaya koyduk. Onların gücü bize yetmez. Bizler kadın, doğa mücadelesinin öznesiyiz” dedi. 

AKP’nin amacının halkların ortaya koyduğu direnişi ezmek olduğunu belirten Kemalbay, “7 Haziran’dan bu yana tüm çabaları bunun içindi. Topyekün saldırılar karşısında topyekün direniş ortaya koyduk. 2017 böyle geçti. 2018’de Saray’ın yıkılacağı büyük bir direnişi ortaya koyacağız” diye belirtti. 

AKP- Erdoğan iktidarının OHAL ve KHK’lerle ayakta durduğunu vurgulayan Kemalbay, “Bir de sarıldığı başka bir şey var. Erdoğan-Bahçeli sarılmasıdır. 

İkisini de darbeler besledi. Birini ’80 darbesi, diğerini 28 Şubat darbesi besledi. Bu ülkenin bütün varlıklarının yağmalanması için birbirlerine sarıldılar. 

Biz de demokrasi güçlerini bir araya getirmek, halk düşmanlarının iş birliğine karşı demokrasiyi yükseltmekle görevliyiz” diye konuştu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

'İktidarın beğenmediği bir kararı almak artık imkansız'

SONRAKİ HABER

Suriye’den Türkiye’ye İdlib’de saldırı suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...