13 Ocak 2018 12:13

Alevi dernekleri: TV 10 yöneticileri serbest bırakılsın 

Adana Alevi Platformu gözaltında bulunan TV10 yöneticileri birlikte gözaltında bulunan 30 kişinin serbest bırakılmasını istedi

Paylaş

Adana Alevi Platformu gözaltında bulunan TV10 yöneticileri Veli Büyükşahin ve Veli Haydar Güleç ile birlikte gözaltında bulunan 30 kişinin serbest bırakılması için basın açıklaması gerçekleştirdi. 

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Platform bileşeni dernek üyesi çok sayıda vatandaşın katılımı ile Alevi Kültür Derneği’inde gerçekleşen açıklamayı okuyan Yılmaz Parlak, gözaltıların OHAL’in sağladığı hukuk dışı ve keyfi uygulamalarla gerçekleştiğini belirterek TV10’un da 2016’da OHAL KHK’si ile kapatıldığını hatırlattı. TV10 çalışanlarının 67 haftadır her hafta oturma eylemi yaparak televizyonun geri açılmasını talep ettiğini ifade eden Parlak, “Hükümet çözüm üretmek yerine gözaltı furyası ile bu demokratik talebi bastırma yoluna girmiştir. Bu gözaltılar basın ve yayın hürriyetine bir saldırı ve kamuoyuna gözdağı amaçlıdır. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde 145’in üzerinde gazetecinin cezaevinde bulunduğu bir günde bunlara yenilerinin eklenmesi kaygı vericidir. Hükümet bu hukuk dışı uygulamalara son vermelidir” dedi. 

TV10’un yayınlarda ağırlıklı olarak Alevilerin sorunlarını dile getirmede ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmada önemli bir çaba içerisinde olduğunu ifade eden Parlak, “Yine muhalif duruşuyla Türkiye basın hayatında önemli rol üstlenen  Yol TV, Hayat TV, İMC TV, ve benzeri görsel e yazılı basın yine bildik sebeplerden kapatılmıştır. Bunun sebebi halkın bilgilenme hakkına olan inançsızlıktır. Devam eden baskılara ve gözlatılara son verilmeli, göz altında tutulanlar serbest bırakılmalıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'OHAL ve KHK’ler kalksın'

SONRAKİ HABER

İZDSO bu kez gazeteciler için sahne aldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...