13 Ocak 2018 09:15

Tek tipe ilişkin panel 'sakıncalı’ denilerek yasaklandı

HDP Van İl Örgütünün tek tip kıyafet uygulamasına ilişkin yarın düzenleyeceği panel, Valilik tarafından 'İçeriği sakıncalı' denilerek yasaklandı. 

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütünün, Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın katılımıyla cezaevlerinde tek tip kıyafet dayatmasına ilişkin planladığı panel Van Valiliği tarafından yasaklandı. Van TSO’da yapılması planlanan panelin yasaklanmasına gerekçe olarak ise, “İçeriği sakıncalı” denildi. 
 
Yasağa tepki gösteren HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tutuklulara tek tip kıyafet zorunluluğunun getirildiğini ve HDP olarak bu uygulamaya karşı direndiklerini belirtti. 

Bu uygulamayı kabul etmediklerini dile getiren Dede, “Ancak hükümet ısrarla buna ilişkin yönetmelik hazırlıklarını sürdürüyor. Biz de HDP olarak bu kıyafet uygulamasının hukuki, siyasi, toplumsal neden ve sonuçlarının neler olacağına ilişkin yarın Van TSO’da bir panel gerçekleştirmek istedik. Ancak OHAL rejimi ile yönetilen ülkemizde Valilik etkinliğimizi yasakladı” dedi.

'YASAĞA RAĞMEN PANELİMİZİ YAPACAĞIZ'

Sadece tutuklulara değil tüm ülkeye tek tip uygulamasının dayatıldığını vurgulayan Dede, "Anayasa’da belirtildiği üzere siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bunu engellemek demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Ancak bu tür faaliyetler bizi engellemeyecektir. Yarın saat 12.00’de Edremit’te bulunan il binamızda halkımızla bir araya geleceğiz” diye konuştu. (Van/MA)

{{341485}}
 

ÖNCEKİ HABER

7 ilden Tokat'a gelip köpek dövüştürürken yakalandılar

SONRAKİ HABER

Beşiktaş KAP’a Cyle Larin’le görüşmeye başladığını bildirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...