13 Ocak 2018 08:16

Bitlis'in ardından, Varto'da da mezarlık tahrip edildi

Muş Varto'da 27 PKK'linin mezarının bulunduğu alan yıkıldı. (Fotoğraf: Mezarlık 2015 yılında da tahrip edilmişti.)

Paylaş

Bitlis’teki Garzan Mezarlığı’ndan sonra Muş'un Varto ilçesine bağlı Kolan köyünde bulunan “İsmail Ronahi Mezarlığı” da yıkıldı. Cenazelerin yerinde olup olmadığı bilinmiyor. 

Bitlis’teki Garzan Mezarlığı, iş makineleriyle yıktırılarak 267 cenaze ailelerden habersiz İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Şimdi de Muş Varto’da benzer bir olay yaşandı.“İsmail Ronahi Mezarlığı” mezarlığı yerle bir edildi. 

Mezopotamya Ajansı, köylülere dayandırdığı haberinde mezarlığın iş makineleriyle yıkıldığını aktardı. 

27 PKK’linin mezarı bulunan mezarlık, 2015 yılında da tahrip edilmişti. 27 cenazenin yerinde olup olmadığı veya taşınıp taşınmadığı hakkında bilgi edinilemedi. 

'CENAZELERİN ORADAN ALINDIĞINI GÖRMEDİK'

İsmini vermek istemeyen bir köylü şunları iddia etti: “10 Ocak gecesi köyde çok yoğun bir askeri hareketlilik gözlemledik. Köyün tüm yollarını kapattılar. Sabaha doğru ise mezarlığın yanında 2 kepçe, 2 kamyon ve mezarlıktan uzak bir noktada ise 1 ambulans gördük. İki gün boyunca oradaki tüm mezarlık yerle bir edildi. Hatta hafriyatları bile taşınarak, mezarlık tamamen yok edildi. O mezarlıktan cenazelerin götürülüp götürülmediğini bilmiyoruz. Ama ambulansa hiçbir cenazenin taşındığını görmedik. Ambulans zaten mezarlığa uzak bir yerde duruyordu. Cenazelerin çıkarılıp çıkarılmadığını ya da oradan alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Çünkü oraya ulaşmamız şu an mümkün görünmüyor. Bu mezarlık 2014 yılında yapılmıştı.” (HABER MERKEZİ)

 {{343148}}

ÖNCEKİ HABER

Voleybol maçında taraftar bıçakla sahaya girdi

SONRAKİ HABER

7 ilden Tokat'a gelip köpek dövüştürürken yakalandılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...