13 Ocak 2018 00:46

Çağrı Merkezi çalışanı: Huzursuzuz huzursuz ediyorlar!

Elazığ'da Vodafone’e bağlı Arvato Bertelsmann’da çalışan bir işçi, işyerlerinde uzun süredir devam eden işçi çıkarmalarına ilişkin yazdı.

Paylaş

Vodafone Çağrı Merkezinden bir işçi
Elazığ

Merhaba sevgili Evrensel okurları…

Ben Elazığ’da, Vodafone’e bağlı Arvato Bertelsmann’da çalışan bir işçiyim. Bir süreden beridir yaşanan işçi çıkarmalarını size yazmak istedim. 
‘Zarar ediyoruz’ diyerek işçi çıkarmaya başladılar. 5 Ocak Cuma günü 20’ye yakın işçi çıkardılar. Daha sonra da bir o kadar. Yıllarını bu şirkete vermiş, buradan tanıştığı biriyle evlenmiş, burada çalışırken çocuğu olmuş arkadaşlarımızı ortada hiçbir şey yokken ‘Zarar ediyoruz’ deyip çıkardılar. Şirket içerisinde yıllardır çalışan işçilerin asgari ücret artışı olduğu için verecekleri tazminatların artmasını istemedikleri için işten çıkardıklarını söyleyen çalışanların sayısı hiç de az değil. Olabilir mi olur! Çünkü para üzerinden değerlendiriliyor her şey! Yıllardır verilen emeğin onların nazarında hiçbir değeri yok…

Ev kirası vermek zorunda olan, kredi çeken, borcu olan arkadaşlarımızı asgari ücret artışı olmadan önce zarar etmeyen firma bir ay içerisinde zarar ettiğini iddia ederek işten çıkardı. İşten çıkarmanın da bir adabı olur! Yıllarını bu şirkete vermiş arkadaşlarımızı odalara çağırıp kâğıt imzalatıp çıkarmak da neyin nesi!

Değerli Evrensel okurları…

Bu işten çıkarmaların süreceği de söyleniyor. Bizde yarattığı huzursuzluğu siz tahmin edin. Zaten iş imkanlarının kısıtlı olduğu bir şehirdeyiz. Aylarca iş aradıktan sonra iş buluyoruz. Sonra ‘Tazminatlarınızı alın çıkın’ sözünü duymak takdir edersiniz ki zor bir durum. 

Çıkan arkadaşlarımız ağladı, biz ağladık…  Huzursuzluğumuz artıyor. Arkadaşlarımız kapıdan çıkarken onları yolculamak ve ağlamaktan başka bir şey yapmadık. 

Ama bir şey yapmalı!

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi: Geçmişi hatırlayalım, uyanık olalım

SONRAKİ HABER

Nurdan Gürer: Adımız değişir kaderimiz aynı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...