12 Ocak 2018 14:19

‘Öğrencilerimiz sürekli tehdit altında’

Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri öğrencilere hakaret eden müdürle ilgili, çocuklarının sürekli tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Fatih’te bulunan Cağaloğlu Anadolu Lisesinde öğrencilere hakaret eden ve tepki çeken Müdür Necati Yener, bugün hiçbir şey olmamış gibi mangal partisi düzenledi. Fakat öğrenciler sucuk partisine katılmayarak, müdürü protesto etti. Veliler konuyla ilgili, çocukların sürekli böyle tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Veliler, hazırladıkları suç duyurusunun dilekçelerini de savcılığa verdi.

Müdür Necati Yener’in öğrencilere uyguladığı baskı ve zulmün doruğa ulaştığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bakan İsmet Yılmaz bu uygulamalara sessiz kalarak müdürün suç ortağı oluyor” dedi.  “Müdür Necati Yener, 1100 öğrenciyi sucuk partisine katılmaya zorladı ama başarılı olamadı. 1100 öğrenci için düzenlenen partiye sadece 30 öğrenci katıldı. Diğerleri ise bahçeye bile inmedi. Yener’in artık Cağaloğlu Anadolu Lisesini yönetebilmesi mümkün değildir” dedi.

Yarkadaş Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a seslenerek, “Şimdi müdürünüzü de Ankara’ya çağırın  ve elde kalan sucukları birlikte yiyin. Masraflar nasıl olsa devletten çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 ‘TEHDİT ORTAMI YARATILDI’

Gazetemize konuşan, çocuğunu müdürün tehdit ettiği, 11-G sınıfta bulunan bir öğrenci velisi, “Okulda öğrenciler disipline verilmekle tehdit ediliyorlar. Bir şey olması da gerekmiyor. Bu şekilde tehdit ortamı yaratıldı. Okulda müdürün mevzusu eğitim değil, veliler olarak böyle şeylerle uğraşmak zorunda bırakılıyoruz. Halbuki 11. sınıf önemli bir sınıf ve gelecek sene sınava girecekler” diye tepki gösterdi. Son yaşanan süreci de aktaran veli, okul aile birliği hem de velilerin şikayetleri nedeniyle müfettişlerin 3 gündür okulda olduğunu aktardı. 

‘ÇOCUKLARIMIZ ŞOVUN PARÇASI OLMAYACAK’

Aynı sınıftaki başka bir öğrencinin velisi ise, “Bugün duyduğumuza göre müdür sucuk partisini okulda yapıyor. ‘Ben zorla bu sucuğu yediririm’ havasında. Bir inatlaşma söz konusu. Çocuklarımız da katılmak  istemiyor. Bu kadar rencide edilmişken, onun şovunun bir parçası olmak istemiyorlar. Ben çocuğumun derslerine konsantre olmasını istiyorum. Bunlarla uğraşmak bizi çok yordu. Öfkeliyiz bu durumda. Burası bir eğitim kurumu, savaş alanı değil” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘VELİLER BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLÜYOR’

Müdürün okulda sürekli bir ayrıştırma içinde olduğuna değinen bir başka veli ise, “Birkaç gündür müfettişler okulda. O gün bir de çocukların sınavları vardı. Biz çocuklarımızı bu şekilde hakarete maruz bırakmak istemiyoruz. Bu seviyesizliği yaşamak istemiyoruz, biz bu müdürü istemiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İş kazası geçirdi, borç katlandı… TBMM önünde kendini yaktı

SONRAKİ HABER

Kameralar kapandıktan sonra işkence iddiaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa