12 Ocak 2018 13:10

‘Himmet sorusu’ kişisel bulundu! 

Çiftçilerin elektrik borçlarını ödeyene kadar tarım desteklerinin kesilmesi kararına ilişkin soru önergesi yanıtlanmadan iade edildi.

Paylaş

CHP Milletvekili Özgür Özel'in Urfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak’taki çiftçilerin elektrik borçlarını ödeyene kadar kendilerine yapılan tarım desteklerinin kesilmesi kararına ilişkin verilen soru önergesi yanıtlanmadan iade edildi. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın imzasını taşıyan cevabi yazıda, iade gerekçesi olarak önergenin 3 numaralı şu sorusu gösterildi: “Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesi için Tivnikli tarafından İbrahim Kalın haricinde başkaca bir bürokrata ya da siyasiye ‘himmet’ adı altında bir başka nakdi yahut gayrinakdi yardım yapılmış mıdır?​” 

Soru, TBMM İçtüzüğü’nün 97. maddesi gerekçe gösterilerek, kişisel bulunması nedeniyle işleme konulmadı.

Bölgede elektrik dağıtım işini yapan Eksim Holding yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli’nin, geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile; bölgedeki kayıp kaçak oranının çok yüksek olması sebebiyle şirketin zarar ettiğinden bu alacakların tahsil edilmesi için bir yasal düzenleme yapılmasını talep ettiği ve Kalın’ın buna karşılık Tivnikli’den, kızının okul taksitlerini ödemesini ‘Himmetlerinizi beklerim’ ifadeleriyle istediği iddiaları basına yansımıştı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

11 ayda 596 bin 516 kişi meslek hastalığı tedavisi gördü

SONRAKİ HABER

Artvin'deki Eti Bakır işçileri: Biz yenilirsek siyanür gelir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...