12 Ocak 2018 12:53

Nuriye Gülmen: İsteseler bizi iade edebilirlerdi

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen: Bizi isteseler bu KHK ile bugün geri döndürebilirlerdi ama bunu yapmıyorlar. Keyfi yürütülen bir süreç.

Paylaş

KHK ile 2 bin 217 kişi göreve iade edildi. İşe iade talebiyle 310 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Gülmen, “İsteseler bizi bu KHK ile işe geri döndürebilirlerdi. Ama yapmadılar. Keyfi yürütülen bir süreç” dedi.

İşe iade talebiyle başladıkları açlık grevinin 310. gününde olan Akademisyen Nuriye Gülmen yayımlanan KHK ile işe iadelere dair konuştu.

Gülmen, “KHK ile iadeler oldu. Bu insanları neye göre incelediler, döndürme kararını kim verdi, nasıl verdi bunu bilmiyoruz. Her şeyin son derece keyfi şekilde yürütüldüğü anlaşılıyor. Polis, öğretmen yoğunluklu olmak üzere çok fazla insan geri döndürülmüş, ByLock ile ilgili olduğu söyleniyor. Bu, istedikleri zaman her şeyi istedikleri gibi yapabileceklerini gösteriyor. İsteseler herhangi bir listeye ekleyebilirler bizleri de. Benim hakkımda ihracımdan sonra açtıkları bir örgüt üyeliği davası var. Bunda mahkumiyet kararı verdiler ama son derece usulsüz verilmiş bir karar, ki bu zaten benim ihracımdan çok çok sonra verilmiş bir karar. İhraç edilene dek hakkımızda verilmiş bir karar yok. İhraç kararından sonra açılan dava değerlendirmeye alınmamalı. Ama diyelim ki bunu dikkate aldılar, henüz kesinleşmemiş bir ceza var hakkımda ve şu an istinafta ne olacağı belli değil, bunun üzerinden bir şey yapılması zaten doğru değil. Bizi isteseler bu KHK ile bugün geri döndürebilirlerdi ama bunu yapmıyorlar. İnsanları bir şekilde döndürebiliyorlar.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te taciz ve şiddete karşı ülke çapında eylem yapıldı

SONRAKİ HABER

Savcılık kararı var, eğitimcilere iade yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa