12 Ocak 2018 12:37

EMEP: Ordu’da çevre yok ediliyor

Emek Partisi Ordu İl Başkanı: İlimizde beş özel proje alanı ilan edildi. Yeşil ve korunması gereken yerler betonlaştırılıyor.

Paylaş

Ordu'da yeşil alanların ve derelerin yok edildiğini belirten Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Hikmet Poyraz. “Dereler, meydanlar, yeşil alanlar, denizler betonlaştırılıyor, şirketlere para kazandırılıyor.” dedi. Poyraz ‘özel proje alanı’ olarak planlamasının ardından şehir merkezinin betonlaştırıldığını belirterek, “İlimizde beş özel proje alanı ilan edildi. Yeşil ve korunması gereken yerler betonlaştırılıyor.” diyerek tepki gösterdi.

‘VEKİL OLMUŞ AMA ORDU’DAN HABERİ YOK’

EMEP İl başkanı Poyraz, “Özel proje alanlarından biri Kirazlimanı Mahallesi’nde ve denize sıfır. Hem de tarihi ve kültürel bir özelliği olan yer. Mezarlar eski, ağaçlar eski. Yetmedi mahallelilerin kullandığı bir sahil. Burasının betonlaştırılması Ordu’ya ihanet değil mi? Bu katliamı kabul edemeyiz.” dedi. AKP Milletvekili Gündoğdu’nun Durugöl Mahallesindeki Durugöl’ün bir bataklık olduğuyla ilgili değerlendirmesine tepki gösteren Poyraz, “Milletvekili olmuş ama Ordu’dan ve geçmişinden bir haberi yok. Bizim çocukluğumuz Gündoğdu’nun bataklık dediği yerlerde geçti. Kuşların uğrak yeri olan yere bataklık demek tam anlamıyla cahilliğin dışa vurumudur. Tek sözcükle ‘yazık’ diyoruz. Bir milletvekili açıklama yapmadan önce birilerine sorsa yeterdi. Durugöl’ün betonlaştırılmasını meşrulaştırma gayreti boşuna.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Artık doktoradan sonra yardımcı doçentlik olmayacak

SONRAKİ HABER

Özgür Özel: Saray ittifakına karşı mücadele boynumuzun borcu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...