12 Ocak 2018 09:55

Abdullah Gül: Gazetecilerin tutuksuz yargılanması doğru olur

Cuma namazı sonrası açıklama yapan Abdullah Gül, AYM'nin kararına dair 'Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu düşünüyorum' dedi.

Paylaş

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesinin Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında 'hak ihlali' kararına dair "Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının Türkiye'nin imaji açısından doğru olduğunu düşünüyorum" dedi. Gül ayrıca OHAL'in 6. kez uzatılmak üzere Mecliste görüşülmesi için "Umarım bu son olur" değerlendirmesi yaptı. Gül kendisi hakkındaki açıklamalara dair de "Polemiğe girmek istemiyorum" yorumunda bulundu.

'GAZETECİLER TUTUKSUZ YARGILANMALI'

Abdullah Gül, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın "AYM çizgisini aşmıştır" yorumuna neden olan gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki 'hak ihlali' kararına dair "Biliyorsunuz ben Cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının hem adalet açısından hem de Türkiye'nin imajı açısından doğru olduğunu söylemişimdir. Bugün de aynı görüşteyim. Türkiye'nin rahatlaması ve Türkiye'nin imajının iyileşmesi açısından da gezetecilerin, yazarların, çizerlerin tutuksuz olmasının doğru olduğu kanaatimi her zaman söyledim" dedi.

'UMARIM OHAL SON KEZ UZATILIR'

OHAL'in 6. kez uzatılmak üzere Meclis Genel Kurulunda oylanmasına ilişkin soru üzerine Abdullah Gül "Umarım son kez uzatılır" temennisinde bulundu. OHAL'in son kez uzatılmak üzere Meclise getirildiği kanaatinde olduğunu belirten Gül "Türkiye'nin dünyaya artık demokratik nizama geçtiğini, özgürlükçü bir yolu izlediğini, tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesinin, hem özgüveni itibarıyla hem Türkiye'nin dış ilişkileri itibarıyla hem Türk ekonomisi itibarıyla hem de diğer birçok konuda çok doğru olacağını düşünüyorum. Tabii ki çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye. Bunların kontrol altına alınması için bunlar gerekliydi. Ama artık her şeyin normalleştirilmesi ve Türkiye'de demokrasinin bütün fonksiyonlarıyla işlediğinin gösterilmesi Türkiye'ye çok büyük iyilik olur. Herkes için de büyük bir ümit olur kanaatindeyim" şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saadet Partisi: Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkaracağız

SONRAKİ HABER

Bakan Eroğlu: Barajlarımız en düşük seviyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...