12 Ocak 2018 09:13
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ocak 2018 12:05

Bakanlık 'Halk Özel Harekatı' hakkında inceleme başlattı

696 sayılı KHK'de yer alan 'sivillere cezasızlık' düzenlemesi sonrası tartışmaların odağı haline gelen Halk Özel Harekatı hakkında inceleme başlatıldı

Paylaş

İçişleri Bakanlığı, 'Darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için müdahale eden sivillere cezasızlık’ getiren 696 sayılı KHK sonrası adı sıkça gündeme gelen Halk Özel Harekatı Derneği (HÖH) hakkında inceleme başlattı. Halk Özel Harekat Derneğinin yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın kararından memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Halk Özel Harekat Derneğine ek olarak internet üzerinden yayın yapan 'Halk Özel Hareketi Derneği' hesabı hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Son günlerde hukuk dışı oluşum, yapılanma ve faaliyetlerde bulunduğu yolunda basında haberlere konu olan, 'Halk Özel Harekatı Derneği' hakkında, bakanlığımızca ilgili mevzuat gereğince, gerekli inceleme ve araştırmalar yürütülmektedir. 

Ayrıca dernekten farklı olarak resmi olarak kurulmayan ve kayıtlarımızda yer almayan 'Halk Özel Hareketi Derneği' adı ile internet üzerinden yayın yapan bir başka oluşum hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Konu, ilgili merciler nezdinde takip edilmektedir."

HALK ÖZEL HAREKATI DERNEĞİ: KARARDAN MEMNUNİYET DUYDUK

Fatih Kaya
HÖH Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya

Genel Merkezi Trabzon'da bulunan Halk Özel HarekatI Derneği (HÖH), İçişleri Bakanlığının haklarında başlattığı inceleme ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bakanlığın kararından memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hakkımızda başlatılan soruşturmadan duyduğumuz memnuniyeti, siz değerli üye ve takipçilerimiz ile paylaşmak istedik. Duymuş olduğumuz memnuniyet ve haklı gururun sebebi; Derneğimiz alnının akıyla denetlemelerden çıkacağına olan inancımız ve sonrasında üzerimize atılan mesnetsiz iftira ve suçlamalardan da temizlenecek olmamızdır. Plan kuranların en hayırlısı Allah'tır."

HÖH Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya, bir süre önce yaptığı açıklamada, "Bir operasyonel güçmüşüz gibi algılanmak bizi üzdü. Amacımız 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak. 15 Temmuz'u unutturmamak tek amacımız. Ürkütücü ismimiz olabilir ama bizim amacımız budur" ifadelerini kullanmıştı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş ilk kez hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

Alpay ve Altan'ın avukatı Ok: AYM'nin kararı bağlayıcıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...