12 Ocak 2018 06:50

ABD ve Türkiye'den karşılıklı seyahat uyarıları

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye gidecek vatandaşlarına 'tekrar düşünün' uyarısı yaptı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da cevaben uyarı yayınladı.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, yurtdışına seyahat edecek vatandaşlarına yönelik duyurusunda Türkiye’yi, Sudan ve Pakistan ile birlikte güvenlik açısından 3’üncü kategori riskli ülkeler arasında gösterdi. Vatandaşlarına, “Yeniden düşünün” uyarısı yaptı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da ABD için seyahat uyarısı yayınlayarak "ABD'ye seyahat edecek olan vatandaşlarımızın seyahat planlarını gözden geçirmelerinde ve seyahat etmeleri durumunda tedbirli olmalarında fayda görülmektedir" açıklaması yaptı.

'TERÖRİZM VE KEYFİ TUTUKLAMALAR NEDENİYLE...'

ABD Dışişleri Bakanlığı, 10 Ocak'ta yürürlüğe giren uygulamasında dünyadaki ülkeleri güvenlik açısından 4 ana kategoriye ayırdı. Listede Türkiye; Sudan, Rusya, Venezuela, Pakistan ve Guatemala ile “Gitmeyi tekrar düşünün” başlıklı 3. kategoride yer alıyor.

“Seyahat etmeyin” içerikli 4’üncü kategori ise Yemen, Mali, Libya ve Somali gibi iç savaş ya da çatışmaların yaşandığı ülkeleri içeriyor.

Hürriyet'ten Serkan Demirtaş'ın haberine göre her ülkenin güvenlik durumuyla ilgili ayrı bilgilendirme ve uyarıların yapıldığı ABD Dışişleri Bakanlığı, sitesinde Türkiye’ye de geniş bir bölüm ayırdı. “Terörizm ve keyfi tutuklamalar nedeniyle Türkiye’ye seyahat etmeyi tekrar düşünün. Bazı bölgeler yüksek riskli” denilen uyarıda terör gerekçesiyle gidilmemesi istenen şehirler ‘Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari ve Bitlis’ olarak gösterildi.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA CEVABEN SEYAHAT UYARISI YAPTI

Dışişleri Bakanlığı, ABD için seyahat uyarısında bulunarak, "ABD'de yaşanan terör saldırıları ve şiddet olaylarında son zamanlarda artış olduğu gözlenmektedir... ABD'ye seyahat edecek olan vatandaşlarımızın seyahat planlarını gözden geçirmelerinde ve seyahat etmeleri durumunda tedbirli olmalarında fayda görülmektedir" açıklamasında bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"ABD’de yaşanan terör saldırıları ve şiddet olaylarında son zamanlarda artış olduğu gözlenmektedir. Bombalı veya silahlı terör eylemlerinin yanısıra, araçların kalabalık üzerine sürülmesi suretiyle gerçekleştirilen saldırıların, şehir merkezleri ile kültürel etkinlikleri, metro istasyonlarını, kamu binalarını, ibadet yerlerini hatta okul kampüslerini hedef almaya devam etmesi muhtemeldir. 

Ohio Üniversite Kampüsünde, Forth Lauderdale-Hollywood Havalimanında, Minnesota’da Dar Al-Farooq Camiinde, Teksas’taki bir kilisede düzenlenen saldırılar, Charlottesville ve New York’ta araçların kalabalığa sürülmesi suretiyle gerçekleştirilen saldırılar ve son olarak da New York metrosundaki bombalı saldırı, ABD’de yaşanan terörizme ve/veya aşırı sağcı/ırkçı eylemlere örnek teşkil etmektedir. 

Ayrıca, resmi görevle ABD’ye seyahat eden kamu görevlisi vatandaşlarımız dahil Türk vatandaşları, muteber olmayan kaynakların ifadelerine dayanılarak keyfi tutuklamalara maruz kalmakta; vatandaşlarımıza yönelik olarak açılan davalarda, FETÖ terör örgütü mensubu ya da sempatizanı tanıkların önceden kurgulanmış asılsız iddialarına ve iftiralarına itimat edilmek suretiyle vatandaşlarımız hakkında adli kararlar verilebilmektedir. 

Bu şartlarda, ABD’ye seyahat edecek olan vatandaşlarımızın seyahat planlarını gözden geçirmelerinde ve seyahat etmeleri durumunda tedbirli olmalarında fayda görülmektedir." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri 6.4'lük teklifi protesto etti: Grev kapıda

SONRAKİ HABER

Billie Jean King: Margaret Court Arena’nın adı değişmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...