12 Ocak 2018 00:06

Termo Teknik işçisi mücadele, sendikacılar koltuk derdinde

Termo Teknik’te işçiler MESS dayatmalarına karşı mücadeleyi büyütmeye çalışırken temsilciler temsilci ve şube yöneticileri koltuk derdine düştü.

Paylaş

Tuncay SAĞIROĞLU
Çorlu

Çelik-İş İstanbul 1 No’lu Şube Kongresi geçen hafta sonu yapılırken, şubeye bağlı en büyük fabrika olan ve delegelerin çoğunluğunu oluşturan Termo Teknik’in baştemsilcisi şube yönetimine alınmadı. Şubeye bağlı en büyük fabrika olan ve delegelerin çoğunluğunu oluşturan Termo Teknik’in baştemsilcisi şube yönetimine alınmadı. Fabrikadaki üç temsilciden ikisi ve toplam beş işçi şube kurullarına seçilirken, ilk defa seçimle gelen baştemsilcinin yönetime alınmaması bazı işçilerde rahatsızlık yarattı. 

MESS grup sözleşmesi kapsamında olan fabrikada işçiler, birliklerini güçlendirip mücadeleyi ilerletmek isterken fabrikadaki bu tartışma işçileri tedirgin ediyor. Bu rahatsızlığı temsilcilerin de körüklediğini belirten Termo Teknik işçileri “Biz daha iyi bir sözleşmeyi nasıl yaparız diye çabalarken, sendikacıların koltuk derdine düşmesi işçiyi böler” dedi. 

GREV KOMİTELERİNİ KURMALIYIZ

Temsilcilere MESS’in dayatmalarını geri püskürtmek için bu dönem ortak hareket etmeleri ve işçilerin birliğini sağlayarak greve hazırlık yapma çağrısında bulunan işçiler “Gün birlik olma ve mücadeleyi büyütme zamanı” dedi. 

Sözleşmelerin tıkanmasından dolayı fabrika içimde yürüyüşler yapan Termo Teknik işçileri geçtiğimiz salı günü gündüz vardiyası bitimine 15 dakika kala işi bırakma eylemi yaptı. İşçiler küçük de olsa ilk defa üretimi etkileyen eylem yapan Çelik-İş’i daha kararlı olmaya çağırdı. Bu eylemin önemli ama yetersiz olduğunu belirten işçiler, sonuç almak için daha uzun süreli eylem kararları bekliyor. “Artık greve hazırlanmalıyız. Grev komitelerini kurularak grev hazırlıklarına başlanmalı” diyen Termo Teknik işçileri, mücadelede kararlı olduklarını belirttiler.

ÖNCEKİ HABER

Necmettin Aydın: Grev yasağına teslim olmayacağız

SONRAKİ HABER

Daha: Gaza’nın Ahadlaşma öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa