11 Ocak 2018 22:56
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ocak 2018 00:01

697 sayılı KHK'nin tam metni: 1823 kişi göreve iade edildi

OHAL kapsamında 697 sayılı yeni KHK yayımlandı. 'Mor Beyin' yazılımı ile telefonlarında Bylock tespit edilen 1823 kişi görevlerine iade edildi.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 697 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, "FETÖ"nün Mor Beyin yazılımı mağduru 2 bin 168 kamu görevlisinden 1823'ünün göreve iade edildiği bildirildi. Öte yanda 262 kişi kamu görevinden ihraç edildi. Yeni KHK ile ayrcıa bir televizyon ve bir radyo kanalı da kapatıldı.

 

262 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

KHK'ye göre; Milli Eğitim Bakanlığından 106, YÖK'ten 60 akademik ve 19 idari personel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 28 rütbeli asker ve 2 sivil memur ile Kara Kuvvetleri Komutanlığından 16 rütbeli asker ve 2 sivil memur,  PTT'den 8, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 8, Sağlık Bakanlığından 6, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 3, TRT'den 1,  Maliye Bakanlığı'ndan 1, Kamu İhale Kurumundan 1, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden 1 kişi ihraç edildi.

Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli bir tuğgeneralin emekli kimliği iptal edildi. Yine TSK'den olmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan üç albay ve bir astsubay kıdemli başçavuşun rütbeleri alındı, emekli kimliklerinde de iptale gidildi.

BİN 823 KİŞİ GÖREVLERİNE İADE EDİLDİ

Yeni KHK'de göreve iadeler de yer aldı. "Mor Beyin" uygulaması nedeniyle ByLock kullandıkları iddiası üzerine görevlerinden ihraç edilen bin 823 kişi kamudaki görevlerine iade edildi. 

Görevlerine iade edilenlerin sayıları en fazla şunlarda gerçekleşti; Milli Eğitim Bakanlığında 544, Emniyet Genel Müdürlüğünde 458, Sağlık Bakanlığında 204, Jandarma Genel Komutanlığından 99, Kara Kuvvetleri Komutanlığında 81, Adalet Bakanlığında 79.

Ayrıca öğrencilikle ilişiği kesilmiş olan 2 kişinin isimleri de söz konusu listelerin ilgili sıralarından çıkarıldı.

697 SAYILI KHK'NİN TAM LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2 MEDYA KURULUŞU KAPATILDI

697 sayılı KHK ile birlikte bir televizyon ve bir radyo kanalının da kapatılmasına karar verildi. Hatay Güney Radyo TV Yayıncılık AŞ (Hatmar FM) ile Prestij Medya Yayıncılık AŞ. (YEK TV) kapatıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP ‘OHALde yeter’ diyecek

SONRAKİ HABER

Kisir’de uranyum ölçümü raporu devlet sırrı gibi saklanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...