11 Ocak 2018 20:12

CHP ‘OHALde yeter’ diyecek

OHAL’e karşı olan tüm kurumlar ve sendikalarla birlikte CHP bugün saat 11.30’da kent meydanlarında eş zamanlı ortak açıklama yapacak.

Paylaş

CHP, 15 Ocak’ta “OHALde Yeter Forumu” düzenleyecek. Forum öncesi bugün, 81 ilin kent meydanlarında ortak açıklama yapılarak, forum için çağrıda bulunulacak.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Veli Ağbaba ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır’ın imzasıyla 81 il başkanlığına bir genelge gönderildi. Genelgeye göre, il başkanlıklarının koordinasyonunda, OHAL’e karşı olan tüm kurumlar ve sendikalarla bugün saat 11.30’da kent meydanlarında eş zamanlı olarak ortak açıklama yapılacak.

Ortak açıklamada, OHAL’in etkilerinin konuşulacağı, ortak demokrasi ve adalet taleplerinin dile getirileceği, “OHALde Yeter Forumu” için çağrıda bulunulacak.

CHP, 15 Ocak Pazartesi günü Ankara’da “OHALde Yeter Forumu” düzenleyecek. Litai TBB Konuk Evi’nde saat 9.30’da başlayacak forumun açılış konuşmasını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

KOCAELİ’DE ‘OHAL’SİZ TÜRKİYE’ ÇAĞRISI

KOCAELİ Demokrasi Girişimi, OHAL’in bir kez daha uzatılmasının konuşulduğu şu günlerde “OHAL’siz Türkiye” sloganıyla sokağa çıkıyor. 
13 Ocak’ta saat 16.00’da İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda buluşma çağrısı yapan Kocaeli Demokrasi Girişimi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “OHAL’’siz Türkiye İçin Buluşuyoruz. OHAL ve KHK’ler ile yönetilen bir Türkiye’de yaşamamak için, demokrasi için, emeğimiz için, ifade özgürlüğü için, basın özgürlüğü için, laik ve demokratik bir eğitim için, barış için, kadın katliamlarına dur demek için, işçi cinayetlerine dur demek için, sendikal örgütlenme hakkımız için, demokrasi için buluşuyoruz... Hep birlikte bir kere daha ‘OHAL değil demokrasi istiyoruz’ demek için yan yana geliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okulda dağıtılan 'dini hikayeler' kitabında skandal ifadeler

SONRAKİ HABER

697 sayılı KHK'nin tam metni: 1823 kişi göreve iade edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...